Vodeni sportovi

Položen prvi test

Tea Lokas • utorak, 17.11.2009.
Položen prvi test
Foto: Sandro Donda

Pored europskih natjecanja i regionalne lige, naši vaterpolisti imali su i reprezentativnih obveza ovog utorka u Skopju. U prvom kolu Svjetske lige Rudićevi izabranici bez problema su svladali reprezentaciju Makedonije...

MAKEDONIJA - HRVATSKA 7:9 (3:3, 1:1, 1:3,2:2)

Svjetska liga Skupina Europa 2, 1. kolo Skoplje

MAKEDONIJA: Perčinić, Relev, Stojčev, Dimovski 1, Bosančić 1, Krečković, Milanović, Brkić 1, Loškovski, Latković, Petrović 2, Benić 3

HRVATSKA: Brzica, Paškvalin, Bebić, Dobud 4, Joković 1, Banovac, Muslim 1, Bušlje 1, Babić, Perić, Buljubašić 1, Obradović 1, Nižić

Početak ovosezonske Svjetske lige obilježile su mlade reprezentacije (većine predstavnika). Za Hrvatsku je nastupila ekipa bez ozlijeđenih Karača i Sandra Sukna te Boškovića, Pavića, Hinića i kapetana Samira Baraća.

No ipak susret protiv reprezentacije Makedonije koja je igrala pred domaćom publikom nije predstavljao veliki problem za naše reprezentativce. Do poluvremena je Hrvatska odigrala solidno, držala se Makedonaca, pa je druga četvrtina završila izjednačenim rezultatom 4:4.

U drugom dijelu utakmice probudila se Rudićeva momčad, napokon se odvojivši na dva pogotka razlike (5:7). Do kraja susreta bilo je i 5:9 za Hrvate, no domaćini (Benić) pogađaju dvaput uzastopno i zaključuju rezultat na 7:9.

Za Hrvatsku je briljirao Dobud pogodivši četiri puta, dok je za reprezentaciju Makedonije tri puta zabio spomenuti Benić.

U drugoj utakmici naše skupine Rusija je svladala Grčku rezultatom 9:6. Prva i zadnja četvrtina bile su izjednačene za ove dvije momčadi po postignutim pogocima, no Rusi su bili bolji u drugoj i trećoj pa je prva pobjeda u Svjetskoj ligi pripala njima.

Svjetska liga, Skupina Europa 2:
Makedonija - Hrvatska 7:9 (3:3, 1:1, 1:3, 2:2)

Rusija - Grčka 9:6 (2:2, 3:1, 2:1, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!