Vodeni sportovi

Italija lagano s Njemačkom

Matej Milanović • srijeda, 18.11.2009.
Italija lagano s Njemačkom
Foto: Martina Japundžić

Otvorena je skupina A Svjetske vaterpolske lige. Italija je lagano svladala Njemačku s 8:5, a branitelji naslova Crnogorci su odradili lakši trening protiv Francuza.

Italija je protiv Njemačke krenula furiozno i nakon prvog poluvremena vodila sa 5:1. Početkom treće četvrtine prednost je dodatno narasla šestim golom domaćih. U posljednjoj četvrtini Italija se vratila na pet pogodaka prednosti, 8:3, a tek je opuštanje domaćeg sastava dalo priliku Nijemcima da smanje na konačnih 8:5.

U pomlađenom sastavu Italije, u kojem valja istaknuti debi Pietra Figliolija, koji je do prije dvije godine igrao za Australiju, dva pogotka zabili su Luongo, Felugo i Giacoppo. Za Njemačku je pak golove postiglo pet različitih igrača. Što se same statistike susreta tiče, obje momčadi su bile očajne u izvođenju igrača više. Njemačka je realizirala samo dvije od deset prilika, a Italija niti jednog od tri pokušaja.

Branitelji prošle godine protiv Hrvatske osvojenog naslova Crnogorci su oslabljeni gostovali u Bordeauxu, ali i bez vedeta poput primjerice Nikole Janovića i Borisa Zlokovića igrači Petra Porobića Francuze su bez pretjeranog naprezanja pobijedili četiri gola razlike (serija 4:0 u drugoj četvrtini je prelomila utakmicu).

Svjetska liga, Skupina A, 1. kolo:
Italija - Njemačka 8:5 (2:1, 3:0, 1:1, 2:3)
Francuska - Crna Gora 8:12 (2:2, 1:4, 2:2, 3:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!