Zimski sportovi

Fisher srušio Toronto

Krešimir Ferlak • srijeda, 18.11.2009.
Fisher srušio Toronto

U pet utakmica odigranih noćas, domaćini su uzeli tri pobjede, a dva puta su slavili gosti. Washington je pobjedom proslavio povratak Ovechkina, dok je kanadski derbi velikih rivala, Ottawe i Toronta, riješio sve bolji Mike Fisher.

Dvoboji Ottawe i Toronta uvijek su posebna priča, a popularna Bitka za Ontario nije ni ovoga puta razočarala. Počelo je žestoko, i to u doslovnom smislu riječi. U prvih deset minuta vidjeli smo čak tri tučnjave, tako da su uvod obilježile grubosti i isključenja, a i publika se dobro zapalila. Senatorsi su stigli do prednosti u devetoj minuti kada je nakon lijepe akcije zabio Mike Fisher. Međutim, izjednačenje je stiglo samo minutu kasnije, a strijelac je bio Phil Kessel fantastičnim udarcem nakon solo prodora.

Drugi period je bio još bolji, a donio je i rješenje utakmice. Toronto je poveo pogotkom Niklasa Hagmana, ali Ottawa nakon toga ubacuje u višu brzinu i preokreće rezultat. U situaciji sa igračem više Milan Michalek je donio izjednačenje, a tri minute kasnije Fisher svojim drugim pogotkom vraća prednost Ottawi. Taj pogodak se na kraju pokazao pobjedničkim. Toronto je sve bacio u napad u zadnjih dvadeset minuta, igrali su jako dobro, ali Pascal Leclaire na vratima Ottawe je bio odličan, samo u zadnjem periodu zaustavio je 15 udaraca i promovirao se u prvu zvijezdu ove utakmice.

Najvažnija vijest za Washington je povratak Alexa Ovečkina. Ovaj briljantni Rus je propustio šest utakmica, a povratak je započeo u Madison Square Gardenu protiv New York Rangersa. Nisu mu domaćini poželjeli dobrodošlicu, jer je tek nakon nešto više od minute igre Marian Gaborik zabio za vodstvo domaćih. Međutim, Ovečkin je htio podsjetiti tko je najbolji igrač svijeta. To je i učinio pred kraj prvog perioda kada je fenomenalnim udarcem sa plave linije izjednačio rezultat.

Neriješeno je stajalo do pred kraj druge trećine, a tada Brooks Laich donosi prvi put prednost gostima. Gaborik je u trećem periodu opet donio izjednačenje, a Matt Bradley, koji je raskrvario glavu početkom utakmice, se vratio i zabio pet minuta prije kraja za 3:2 Capitalsa. Pobjedu gostiju potvrdio je Brian Pothier pogotkom u praznu mrežu na samom kraju susreta. Washington ovom pobjedom sam drži vrh Istočne konferencije.

San Jose je u Nashvilleu doživio drugi uzastopni poraz, a za to je najzaslužnija velika večer Davida Legwanda. Ovaj napadač Predatorsa je postigao pogodak uz dvije asistencije i predvodio Nashville do 4:3 pobjede. U derbiju Sjeverozapadne divizije Colorado je slavio u Calgaryu, a pobjedu im je donio pogodak Milana Hejduka krajem drugog perioda. Carolina ipak nije uspjela pobijediti drugi puta zaredom. Iako su dugo vodili, Hurricanesi su protiv Montreala pali nakon penala, a pobjedu Canadiensima donio je Maxim Lapierre.

NHL, 17.11.2009.: NY Rangers – Washington 2:4, Carolina – Montreal 2:3 (SO), Ottawa – Toronto 3:2, Nashville – San Jose 4:3, Calgary – Colorado 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!