Nogomet

"Za ovakve se utakmice živi"

Borna Rupnik • srijeda, 18.11.2009.
"Za ovakve se utakmice živi"
Foto: EPA

Zenica će danas biti jedno od četiri europska nogometna središta, a mladi Miralem Pjanić igrat će jednu od glavnih uloga u povijesnom putu Bosne i Hercegovine prema Južnoafričkoj Republici...

Miralem Pjanić najveća je nada bosanskohercegovačkog nogometa, a slovi i za jednog od ponajboljih mladih igrača cijele Europe. U srijedu će u Zenici odigrati najveću utakmicu svoje dosadašnje karijere.

"Sve je super. Ja sam raspoložen i spreman. Igrao sam puno teških utakmica, poput onih u Ligi prvaka, ali niti jedna nije bila ovako važna. Zbog ovakvih se dvoboja počnete baviti nogometom i za njih živite", rekao je jedan od Ćirinih sinova.

U Portugalu je od izbornika dobio desetak minuta, a u uzvratu će vjerojatno odigrati cijeli susret. "Naravno da sam želio igrati više, no to su željeli i svi drugi moji suigrači s klupe. Kada gledate, a ne sudjelujete, uvijek razmišljati kako možete nešto napraviti. Ali nisam bio ljut zbog toga, moje će vrijeme doći", objasnio je svoj stav za Dnevni Avaz.

"Prije važnih utakmica nikada nisam osjećao teret. To je prilika da se nogometaš pokaže u pravom svjetlu. Ne smijem podleći pritisku", smatra Lyonov veznjak.

Svoje protivnike respektira, ali ne smatra ih nedodirljivima. "Jači su i kvalitetniji, no to ne mora ništa značiti. Realno gledajući, prva je utakmica trebala završiti neriješeno - oni su bili opasni, no i mi smo imali smo šanse. To ih je sigurno zabrinulo", kaže.

"Mislim da možemo svakoga pobijediti, pa tako i njih, a nadam se da ćemo to večeras i učiniti", dodao je Pjanić.

Veliku šansu svoje ekipe vidi u prekidima: "U susretima s ovako velikim ulozima puno se toga može riješiti iz prekida. Najvažnije da budemo čvrsti u obrani, a sigurno će nam se pružiti prilika da postignemo gol".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2009. u 21:55
    Dabogda neprosli! Sitite se sta su radile balije po Bosni kad smo mi izgubili u Becu protiv turske?? Dizali turske zastave i provokantni vozili autokorzo kroz gradove. Gadovi jedni! tako bi tribali veceras napravit Hrvati po Bosni sa portugalskim zastavama ako Bosna izgubi! Ja sam Hrvat iz BiH ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik