Nogomet

"Igrali bismo lijepo da imamo Xavija i Messija"

Antonija Pavlić • četvrtak, 19.11.2009.
"Igrali bismo lijepo da imamo Xavija i Messija"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pobjeda nad Ukrajinom i plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku u Grčkoj je izazvao pravo narodno oduševljenje. Ukrajinsko likovanje slabim protivnikom osvetilo im se, momčad koja je nedavno s 1:0 svladala jednu od trenutačno najboljih momčadi na svijetu, Englesku, u dva dvoboja zasluženo je poražena od trupa Otta Rehhagela.

Grčki strateg Otto Rehhagel sa svojom momčadi autor je možda i najvećeg iznenađenja dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Likovali su Ukrajinci prilikom ždrijeba, pričali kako su dobili daleko najslabijeg protivnika, i već spremali torbe za JAR. No, mač prepotentnosti još je jednom ubo na "krivu" stranu.

"Ukrajinci su imali dobre kombinacije, ali plodove je ubrala naša strategija igranja na kontranapade. Iz raznih analiza znali smo kako teško poentiraju i iz toga smo izvukli prednost", prokomentirao poslije susreta čovjek kojemu su nakon osvajanja EP-a 2004. u Grčkoj sagradili spomenik.

Vezane vijesti

"Imaju odlične napadače, no muče se pred suparničkim golom. Nama je nedostajalo mnogo igrača, na kraju smo utakmicu zbog ozljeda završili i s desetoricom", požalio se.

"Sretan sam i ponosan na svoje igrače, jer su učinili točno ono što sam ih tražio", rekao je prije nego što se suočio s pitanjem jednog ukrajinskog pripadnika sedme "sile" o destruktivnom načinu igranja, očitom "antinogometu".

"Igrali bismo lijepo da u sastavu imamo Kaku, Messija i Xavija", kratko je obznanio.

U 180 minuta dvoboja Grčke i Ukrajine jedini pogodak postigao je u 31. minuti uzvratnog susreta Demetris Salpingidis. "Za grčki nogomet ovo je izvanredno, veliko postignuće, dan slavlja i narodnog veselja. Vjerovali smo u sebe od starta, kvalificirali se na SP i time najbolje začepili usta mnogim kritičarima", smatra Salpingidis.

Posljednji, a ujedno i jedini put na SP-u bili su u SAD-u 1994. "Zasluženo smo se kvalificirali. Svi momci u ovu su utakmicu unijeli srce i dušu, igrali smo sa strašću i inteligencijom i postigli prekrasan pogodak", rekao je napadač Angelos Charisteas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!