Automoto

Mercedes odškrinuo Räikkönenova vrata

Borna Rupnik • četvrtak, 19.11.2009.
Mercedes odškrinuo Räikkönenova vrata
Foto: EPA

Kimi Räikkönen nedavno je potvrdio odlazak iz Formule 1, nakon što mu je propala mogućnost dogovora s McLarenom, ali njegov menadžer tvrdi da nije sve gotovo. Zadovoljavajuću bi ponudu na Finčevu adresu mogao poslati Mercedes, odnosno bivši Brawn GP...

Prelaskom Jensona Buttona u redove McLarena, gdje će novi svjetski prvak voziti rame uz rame s još jednim britanskim idolom, bivšim svjetskim prvakom Lewisom Hamiltonom, vrata Formule 1 vjerojatno su ostala zatvorena za Kimija Räikkönena.

Finski je vozač poslije raskida ugovora s Ferrarijem najavio da ga samo pobjednički bolid može zadržati na stazama elitnog automobilističkog sporta, odnosno da je McLaren jedina opcija koja ga zanima. Stoga je prije dva dana objavio da će se u 2010. godini baviti drugim stvarima.

Međutim, njegov menadžer Steve Robertson ostavio je tračak nade za sve ljubitelje Räikkönenovih vještina: "Uvjeri li nas Mercedes da može proizvesti bolid vrijedan postolja i borbe za naslov prvaka te budemo li zadovoljni viđenim, ništa nije nemoguće".

Premda se složio da je Kimijev odmor od Formule 1 još uvijek najizglednija opcija, objasnio je da bivši svjetski prvak neće bježati od izazova: "Nakon devet godina u ovom sportu, uz jednu titulu, trebaju vam izazovi. A Kimiju su to pobjede".

"Privlače ga tek rijetke momčadi, a iako će i novac biti važan dio pregovora, neće biti ključan. Kimi ne želi novac, želi bolid u kojem će moći pokazati raskoš svog talenta. Frustriran je što se ove godine nije mogao boriti za bolji plasman", dodao je Robertson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 20:50
    vozac je jako veliki faktor u podesavanju auta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 20:09
    Pa ne radi on bolid tamo nego oni tamo inzinjeri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2009. u 22:27
    da je toliko dobar napravio bi od ferrarija bolji bolid, bar im nije manjkalo sredstava
    Obrisan korisnik