Ostali sportovi

Griffin na bodove

Ratko Martinović • nedjelja, 22.11.2009.
Griffin na bodove

Nakon poraza prije tri i pol godine od istog suparnika podijeljenom sudačkom odlukom, sinoć je Forrest Griffin slavio na bodove 2-1 (28-29, 30-27, 29-28) u borbi protiv Tita Ortiza.

Borba je pružila ono što se i očekivalo. Srčana udaračka predstava Griffina uz razorni stand up, te snažni nasrtaji, odlična hrvačka tehnika uz ground & pound s podrškom laktova Ortiza. Ipak, nakon što je prvi sudac presudio u Ortizovu korist još se jednom stekao dojam da će podignute ruke iz ringa opet izaći lošiji suparnik, no ovaj puta su dva preostala suca potvrdila Griffinovu premoć. Sada je jasno da će sve najvjerojatnije presuditi treća borba koja bi se održala naredne godine.

Griffin je poslije borbe izjavio: "Uz ring vidim i Andersona (Anderson Silva), taj me slomio, slomio me... Tito je bio velika prilika za moj povratak. Spremao sam se za zamah u početku dok me on udarao laktovima u parteru, što je svakako prednost u jiu-jitsuu; kada primiš lakat u lice, shvatiš da nisi baš uspio u napadu. Mislim da ćemo ipak morati i treći puta u ring, tek je 1-1."

Ortiz je pak potvrdio da još ima problema nakon operacije diska te je čestitao protivniku: "Ušao sam u kavez i priredio sam vam šou, jeste li bili zadovoljni? Mrzim gubiti. Forrest je ipak večeras bio bolji. To moram priznati."

U drugim borbama Koscheck je gušenjem svladao Johnsona te izjavio da sebe smatra prvim izazivačem Georgesa St. Pierrea i da to nije Dan Hardy. Thiago je na bodove dobio Volkmanna, Minotoro je atraktivnom boksačkom tehnikom rušio Canea, dok je Amir Sadollah bodovno porazio Phila Baronija.

12. prosinca se održava UFC 107 u FedEx Forumu u Memphisu. Borba večeri je borba za pojas lake kategorije između prvaka B.J. Penna i izazivača 27-godišnjeg Diega Sancheza koji ima 21 pobjedu iz 23 održana meča i još nije pretrpio nokaut. Uz taj sraz ćemo napokon vidjeti i dvije borbe teške kategorije, Frank Mir će se suprotstaviti Cheicku Kongu, a iskusni Paul Buentello dočekuje Nizozemca Stefana Struvea.

Između dva UFC događaja moramo najaviti i K1 Grand Prix 5. prosinca. U četvrtfinalu ćemo vidjeti mnoge velike okršaje. Prvi je na rasporedu onaj između Ruslana Karaeva i prošlogodišnjeg finalista i po mnogima najboljeg svjetskog borca, Badr Harija. MMA zvijezda koja "buja" u Japanu (pošto tamo ne postoji doping-kontrola), Alaistar Overeem, snagu će odmjeriti s Brazilcem Ewertonom Teixeirom. Velika borba je i ona između legende Jeromea Le Bannera i trostrukog osvajača ovog natjecanja, gorostasnog Semmyja Schilta.

U posljednjoj borbi prvog kruga sastaje se još jedan trostruki prvak i Filipovićev sparing partner Remy Bonjasky s Errolom Zimmermanom, koji ima samo 23 godine na leđima, a već, vjerovali ili ne, 80 borbi i čak 67 pobjeda. Uz najavljeni spektakl u Splitu ovo je definitivno vrijeme vrhunskih borbi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!