Nogomet

Izabran novi Nadzorni odbor Hajduka

HINA • nedjelja, 22.11.2009.
Izabran novi Nadzorni odbor Hajduka
Foto: Duje Bonačić

Glavna skupština Hajduka na današnjem je zasjedanju izabrala novi deveteročlani Nadzorni odbor kluba, a gradonačelnik Splita Željko Kerum, kao izaslanik Grada, većinskog vlasnika Hajduka, predložio je da se ubuduće Nadzorni odbor proširi s još dva člana od kojih bi jedan bio predstavnik Kluba navijača Torcida s čijim članovima Kerum tjednima bio u javnoj polemici nazivajući ih eketremistima, a oni njega optuživali da u Hajduk dovodi nestručne i sebi odane dužnosnike...

Novi članovi Hajdukovog nadzornog odbora su: poduzetnik (hotelijer) i najveći pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak, poduzetnici Željko Bašić (Split), Ivica Livaja (Solin), Tomislav Mamić (Kaštel Lukšić), Ivan Rimac (Split) i Petroslav Sapunar (Split), koji je i aktualni predsjednik Skupštine splitsko-dalmatinske županije, zatim ekonomist iz Splita Tomislav Grujica, sportski trener iz Splita Rade Lasić, te mesar iz Kaštel Sućurca Miran Pelivan.

Odbačen je prijedlog da se za člana Nadzornog odbora kandidira Jozu Sarača kao predstavnika Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) koja je jedan od Hajdukovih dioničara. Usvojen je amandman da temeljni kapital Hajduka iznosi 268 milijuna i 216 tisuća kuna.

Uoči glasovanja za članove Nadzornog odbora tajnik Kluba navijača Torcida Stipe Lekić, koji je jedan od manjih dioničara Hajduka, javno je upitao Keruma zašto su u Nadzorni odbor predloženi njegovi (Kerumovi) osobni prijatelji i mesari. Kerum je odbacio primjedbe.

"U čemu je problem ako je čovjek mesar. Nemojte me zezati. Ja sam strojar pa sam izabran za gradonačelnika Splita", kazao je Kerum.

U više izrečenih zamjerki upućenih Kerumu tijekom današnje sjednice Glavne skupštine Hajduka, dioničari koji su članovi Torcide zatražili su od njega da se javno ispriča zbog svojih nedavnih istupa u kojima je pripadnike Torcide nazvao "ekstremistima" i "urbanim jugoslavenima", na što je Kerum izašao za govornicu rekavši: "Ja Vam se ispričavam".

Za višesatnog trajanja sjednice Hajdukove Glavne skupštine dioničari koji su članovi Torcide su povremeno pjevali pjesme u kojima su veličali Hajduk i Torcidu, a tražili ostavku predsjednika Hajduka Joška Svaguše koji je na tu dužnost imenovan ovog ljeta na Kerumov prijedlog.

Tajnik Kluba navijača Stipe Lekić je rekao da Kerum ne može biti ovlašteni predstavnik Grada na Skupštini jer nije prošlo osam dana od objave odluke splitskog Gradskog vijeća donesene 19. studenog ove godine u Službenom glasniku Grada Splita, iako to, po Lekiću, propisuje Statut Grada Splita. U jednom trenutku skupina nazočnih dioničara je javnim blejanjem oponašala blejanje ovaca podsjećajući na nedavni igrokaz skupine navijača Torcide koja je dovođenjem osam ovaca ispred stadiona Poljud na satiričan način ismijavala Kerumove pristaše u upravnim tijelima Hajduka.

Nakon više izrečenih kritika na njegov račun i povremeno "uzavrelog" ozračja u dvorani Gripe gdje se održava sjednica Hajdukove Glavne skupštine u kojima su neki od članova Torcide javno Kerumu rekli "nemojte se ponašati kao seljačka zadruga", on se obratio navijačima Torcide rekavši da im pruža ruku suradnje.

"Meni nije do nemira s Vama, nego do mira. Meni nije do svađe, niti sam ja protiv Vas niti Vi protiv mene", poručio je Kerum članovima Torcide.

Kerum koji je do sada odbijao prijedlog Torcide da se usvoji Kodeks o upravljanju Hajdukom danas je "popustio" rekavši kako se o tomu treba pregovarati sa Torcidom. Ovim Kodesom Torcida traži da upravljanje Hajdukom bude stručno, zakonito, transparentno, moralno, te da se politiku isključi iz Hajduka i eliminiraju sukobi interesa u klubu.

Tijekom diskusija čule su se i optužbe dioničara da je za sadašnje stanje u Hajduku kriv nekadašnji predsjednik kluba Nadan Vidošević.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2009. u 23:12
    beeebeeebeeebeee
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2009. u 22:36
    "U čemu je problem ako je čovjek mesar. Nemojte me zezati. Ja sam strojar pa sam izabran za gradonačelnika Splita", kazao je Kerum. hahahahahahaa
    Obrisan korisnik