Ostali sportovi

Mariborčanke osvojile Spaladium Arenu

Sportnet • nedjelja, 22.11.2009.
Mariborčanke osvojile Spaladium Arenu

Split 1700 je u nedjelju upisao prvi domaći poraz, pred više od dvije tisuće gledatelja u Spaladium Areni izgubile su od Nova KBM Branik iz Maribora sa 0:3 (13:25, 18:25, 17:25)...

Splićanke u drugom susretu u Spaladium Areni u dva dana nisu imale svoj dan, a uz to su bile oslabljenje neigranjem kapetanice Jelene Balić što su iskusne gošće, u čijim su redovima Amerikanka McNatt i Mađarica Petho, znale iskoristiti te su zasluženo došle do šeste ovosezonske pobjede.

Mariborčanke su odmah od početka utakmice pokazale zašto su u vrhu lige, igrale su gotovo bez pogrešaka, dok su naše djevojke često griješile. Rezultat toga bilo je samo 13 osvojenih poena u prvom setu. Slično je bilo i u drugoj dionici, Branik je rano došao do prednosti od nekoliko poena, a sve što su Splićanke uspjele napraviti bilo je približiti se na 18:21. No, gošće su potom uzele četiri poena u nizu i povele 0:2.

Treći set je bio neizvjestan do rezultata 12:11 za Split 1700, imale su naše djevojke u tom trenutku čak četiri napada za povećanje vodstva, ali nisu uspjele osvojiti poen. Branik je nakon toga načinio seriju od 10:0 i osigurao novu pobjedu u Srednjoeuropskoj ligi:

Slijedeću utakmicu MEL lige Split 1700 ponovno igra u Spaladium Areni, u sljedeći petak u 20 sati protiv Slavije UK iz Bratislave.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!