Nogomet

Herjavec: "Volim nogomet i na proljeće!"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 23.11.2009.
Herjavec: "Volim nogomet i na proljeće!"
Foto: FaH

Uspjeli smo tajnika Udruge prvoligaša Nevenka Herjavca pitati o nekoliko zanimljivosti koje interesiraju one koji - vole nogomet. Za Sportnet.hr Herjavec je objasnio svoje viđenje suradnje s HRT-om, priče o Dvoranskom prvenstvu i odnosnu HNS-a prema prvoligašima.

Subotnja noć na hrvatskom Sjeverozapadu nikako nije bila pogodna za nogomet. Magla, vlaga, teško se diše a kamoli trči, ali se ipak odigrala utakmica Varteks – Slaven Belupo. Termin je uvjetovala Hrvatska televizija i emisija Volim nogomet, a sramotno mala posjećenost Varteksovog stadiona rekla je o tome sve što je trebalo.

Sa svima ostalima na stadionu je patio i Nevenko Herjavec, koji se složio da su uvjeti za nogomet daleko od idealnih. Kad smo ga upitali jesu li takvi termini utakmica nužni, komentirao je: "Ovo se kolo zbog programske sheme HRT-a nije moglo mijenjati u terminima, ali posljednja dva, kao i utakmice početkom iduće godine, igrat će se poslijepodne, a samo će derbi imati termin u 20,30 sati."

Znači li to da se suprotno pisanju medija emisija Volim nogomet ne ukida? "Ja čvrsto vjerujem da ćemo Volim nogomet gledati i u drugom dijelu sezone", ustvrdio je Herjavec.

S obzirom na to da su u javnost izašle prilično visoke cifre koje prvoligaši traže od HRT-a, što su među ostalima odbili i čelnici te kuće, svi su smatrali da je priča zaključena. No, Herjavec nam je rekao: "Svota uopće nije tolika kao što tvrdi Sušec. Jest velika, ali ne mogu reći kolika, jer je to stvar pregovora prvoligaša i Televizije. Uglavnom, ništa nije gotovo i ja mislim da ćemo uspjeti postići dogovor."

Kad smo to riješili ostaje pitanje Dvoranskog prvenstva, koje se na žalost mnogih ljubitelja nogometa neće igrati ove sezone. Zbog čega je do toga došlo? "Sve je to na dobrovoljnoj bazi i suludo je da ako jedan prvoligaš odbije igrati ostalih 15 igra. Mislim da je Dvoransko prvenstvo dobar projekt, još bolji ove sezone i da ga ne treba samo tako otpisati. Ni tu još nije podvučena crta, može se i to promijeniti", iznenadio je Herjavec.

A kako komentira žalbe mnogih trenera da je Dvoransko prvenstvo ozljeda koja čeka da se desi za njihove igrače? "To su gluposti. Ako ih smeta umjetna trava, što kažu na to da je naša reprezentacija s Bjelorusima igrala na umjetnoj travi i pobijedila, ili to da je Dinamo s Red Bullom na umjetnoj travi remizirao, a doma na pravoj travi izgubio? Bit će trenerima bolje da se brinu za treninge, a da ovakve stvari prepuste drugima."

Porazgovarali smo i o novom predsjedniku Udruge prvoligaša Robertu Markulinu, koji nije toliko eksponiran kao njegov prethodnik Igor Štimac: "Ja sam prije njih svih bio predsjednik i jasno mi je što znači ravnati takvom Udrugom. Štimac je bio eksplozivan, Markulin je miran, ali smatram da obojica imaju dobre planove i da u konačnici hrvatskom nogometu žele dobro."

Za kraj nismo mogli ne pitati o "maćehinskom" odnosu Hrvatskog nogometnog saveza prema prvoligašima. Hoće li se to ikad promijeniti? "Moram odgovoriti onom dalmatinskom – Sve se mijenja sem kamenja", uz smijeh je kazao Nevenko Herjavec.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 18:05
    Volim nogomet, a još više HNL!!! U ovom projektu su upletene dvije strane (HTV, Udruga) i svaka gleda svoje koristi. Pa ću tako ja kao čovjke iz diaspore gledati svoje koristi i reći, da je emisija Volim nogomet za mene idealna, jer nemam baš priliku, da svake subote ili nedjelje gledam uživo na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik