Nogomet

Blatter organizira izvanredni sastanak

Goran Markuš • utorak, 24.11.2009.
Blatter organizira izvanredni sastanak
Foto: EPA

Henryjeva ruka, neredi za vrijeme ogleda Alžira i Egipta te brojne namještaljke kako europskih tako i nekolicine nacionalnih susreta natjerale su Seppa Blattera na organizaciju izvanrednog sastanka cijelog Fifinog izvršnog odbora...

Nakon što je usporena snimka bez sumnje dokazala kako su Francuzi do gola stigli uz veliku pomoć Henryjeve ruke (što je i sam Thierry priznao) irska strana odmah je uputila brojne žalbe na suđenje, a kao nadoknadu traži se ponavljanje kvalifikacijskog ogleda sa Francuskom.

Međutim, Fifu ne muče samo irski problemi. Naime, nakon što su njemački tužitelji i javno objavili kako imaju dokaze za više od dvjesto namještenih susreta diljem Europe, među kojima je i nekolicina utakmica Lige prvaka i Europske lige, imidž Fife ponovno se srozao. Pribrojimo li svemu i velike nerede za vrijeme kvalifikacijskog ogleda Alžira i Egipta razloga za hitni sastanak nadležnih i više je nego dovoljno.

"Uzevši u obzir nedavne događaje koji su uzdrmali kako nas tako i svjetsku nogometnu scenu općenito, drugog prosinca u Cape Townu bit će održan izvanredni sastanak izvršnog odbora Fife", izjavio je njihov predsjednik, Sepp Blatter.

"Svi prijedlozi koji bi pomogli u rješenju bilo kojeg problema uvijek su dobrodošli", dodao je Blatter čime se u neku ruku osvrnuo i na učestale zahtjeve "struke" koja iz mjeseca u mjesec sve glasnije traži uvođenje video snimki u nogometni svijet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!