Ostali sportovi

Gosti slavili za čistu peticu

Mateja Gošćiej • utorak, 24.11.2009.
Gosti slavili za čistu peticu

U pet odigranih susreta sedmog kola 1. A Hrvatske odbojkaške lige mahom su slavili gosti i to uvjerljivo s 3:0. Jedini set kod kuće uspio je uzeti Šibenik. Vodeći se rečenicom, ako mogu drugi možemo i mi, Međimurci su priredili najveće iznenađenje kola pobijedivši drugoplasiranu Rijeku u dvorani Mladosti.

Nakon pet uzastopnih poraza odbojkaši Međimurje Centrometala, koji su dotad sakupili tek četiri boda, uspjeli su s 3:0 pobijediti Rijeku na njihovom terenu. Iako se u Rijeku krenulo sa svega osam igrača pobjeda je rijetko dolazila u pitanje. Neprepoznatljiva Rijeka, no moramo priznati i međimurski sastav vodili su borbu tek u drugom i trećem setu, a u prvom su momci Centrometala slavili s pet poena razlike. Drugi set je u neizvjesnoj završnici opet otišao na stranu gostiju s 26:24, da bi u nastavku pokazali lice na koje smo inače navikli. Nakon svog vodstva rezultatom 21:14, prednosti koju ove sezone nerijetko puštaju, domaći su nekako uspjeli izjednačili na 22:22. Konačnih 28:26 u posljednjem setu i konačna pobjeda od 3:0 stigla je nakon tek četvrte iskorištene set lopte gostiju, koji su protiv slabe Rijeke upisali svoju drugu pobjedu sezone.

A sigurni smo da će Varaždinci sada zakopati sve susjedske ratne sjekire i od srca čestitati Međimurcima, jer su savladali njihovog najljućeg protivnika na vrhu. Iako je Varaždin i sada nakon sedmog kola još neporažen, Rijeka je s jednim porazom ozbiljno prijetila. S dva više ne toliko. Za pet bodova prednosti pred drugoplasiranim Riječanima momčad Varaždina potrudila se i na gostovanju u Karlovcu, gdje su prepoznatljivom brzom, čvrstom i mirnom igrom ostvarili pobjedu rezultatom 3:0 (18,21,15). Varaždinci će svoju pravu snagu pokazati u posljednjem jesenskom kolu kada kreću put Rijeke na derbi prvenstva.

Najlakšu zadaću pri upisivanju nova tri boda u svoju prvoligašku tablicu u proteklom kolu imali su Mladostaši iz Kaštel Lukšića. Krenuli su put Rijeke momčadi Gornje Vežice, koja ovu sezone ne može ocijeniti ni prolaznom ocjenom jer još nisu ostvarili ni jednu pobjedu. Tako su i Kaštelani slavili s 3:0 (16,12,23) i dobrom igrom došli do još boljeg trećeg mjesta na tablici.

Odbojkaši Siska također ništa nisu prepuštali slučaju, pa su u gostima savladali pretposljednju ekipu lige, Daruvar. Nova tri boda za četvrtu poziciju prvenstva uzeli su pobjedom bez izgubljenog seta (15,19,21). Da pred sam kraj ždrijeb mazi Siščani dokazuje i sljedeće kolo u kojem dočekuju posljednju ekipu prvoligaškog natjecanja, Gornju Vežicu, pa bismo momčad iz Siska na kraju jeseni mogli vidjeti i još više na tablici.

Jedina momčad koja je u ovom kolu kod kuće uspjela barem uzeti jedan set je Šibenik., no bolji od njih s 3:1 ipak su bili osječki odbojkaši Murse. Gosti su tijesno s 25:23 uzeli prvi set. Da je on mogao otići u bilo kojem smjeru dokazali su Šibenčani u nastavku s 25:20 za izjednačenje. Nakon njihove dobre igre gledamo samo Mursu. S dva puta po 25:20 vraćaju svom domaćinu i uzimaju susret. Ova tri boda dobro će im doći do kraja jesenskog djela jer već u sljedećem kolu teško da će kući iz Varaždina doći s pozitivnim rezultatom. No ako se osvrnemo na iznenađenje kakvo nam je priredilo Međimurje, sve je moguće.

1. A Hrvatska odbojkaška liga, seniori, 7. kolo:
OK KARLOVAC - OK VARAŽDIN 0:3 (18:25,21:25,15:25)
MOK RIJEKA - OKM CENTROMETAL 0:3 (20:25,24:26,26:28)
OK DARUVAR - OK SISAK 0:3 (15:25,19:25,21:25)
MOK GORNJA VEŽICA - OK MLADOST KL 0:3 (16:25,12:25,23:25)
MOK ŠIBENIK - MOK MURSA PAN Pap. Ind. 1:3 (23:25,25:20,20:25,20:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!