Vodeni sportovi

Draganja, Puninski i Roki pozvani na EP

Maja Giljanović • utorak, 24.11.2009.
Draganja, Puninski i Roki pozvani na EP
Foto: Davor Sajko

Direktor hrvatske plivačke reprezentacije Gordan Kožulj dva je dana nakon 37. Mitinga Mladosti objavio popis reprezentativaca za nastup na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima koje za 16 dana počinje u Istanbulu.

Direktor hrvatske plivačke reprezentacije Gordan Kožulj je dva dana nakon mitinga Mladosti objavio popis reprezentativaca za nastup na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Istanbulu od 10. do 13. prosinca. (Iz)let u Tursku zaslužilo je 20 reprezentativaca, četiri plivačice i 16 plivača.

Poziv su dobili Monika Babok (Janaf), Lana Dragojević (Zagrebački plivački klub), Lidija Franić (Janaf) i Sanja Jovanović (Jug) te Ivan Bilić (Jug), Ante Cvitković (Jadran), Mario Delač (ZPK), Duje Draganja (Dubrava), Saša Gerbec (Primorje), Saša Imprić (Mladost), Ante Križan (ZPK), Boris Lončarić (Medveščak), Aleksej Puninski (Mladost), Vanja Rogulj (Mladost), Nikša Roki (ZPK), Dominik Straga (Primorje), Roko Šimunić (Mladost), Luka Škugor (ZPK), Mario Todorović (ZPK) i Ivan Tolić (ZPK).

Brojnost reprezentacije Kožulj je objasnio: "Europsko prvenstvo u malim bazenima jedino je natjecanje na kojem mogu nastupiti i B reprezentativci, a svojim su nastupima na Mladosti zaslužili šansu".

Nastup na Mladosti odlično su iskoristili u prvom redu Dragojević koja je na 50 prsno srušila (31,47) hrvatski rekord Smiljane Marinović te Cvitković koji je pobijedio i na 50 i na 200 leđno.

"Kratki spoj" u odnosima Draganje, Puninskog te Rokija i Hrvatskog plivačkog saveza koji ih je suspendirao zbog neposluha na Svjetskom prvenstvu - Draganja, Roki i Puninski u Rimu su nastupili u Jakedu i HPS-u zaradili 18.000 eura kazne koji su uplaćeni na bankovni račun Arene. Arena je, naime, sponzor HPS-a i u njenim su kostimima hrvatski reprezentativci sljedeće četiri godine dužni nastupati - zbog čega Draganje, Rokija i Puninskog nije bilo na preliminarnom popisu putnika izgleda je izglađen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!