Vodeni sportovi

Jones želi ući u povijest

Maja Giljanović • srijeda, 25.11.2009.
Jones želi ući u povijest

Olimpijska pobjednica, bivša svjetska prvakinja, bivša svjetska rekorderka u velikim i svjetska rekorderka u malim bazenima Leisel Jones želi ući u povijest australskog plivanja.

Leisel Jones se na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. u nježnoj dobi od 15 godina izborila za svoju poziciju u australskoj reprezentaciji, četiri je godine kasnije u Ateni u štafeti 4x100 mješovito 4x100 mješovito osvojila svoje prvo olimpijsko zlato, a olimpijski je san o najsjajnijoj pojedinačnoj medalji ostvarila prošle godine u Pekingu (100 prsno).

Sedmerostruka svjetska prvakinja (2005. u Montrealu i 2007. u Melbourneu je slavila i na 100 i na 200 prsno i u štafeti 4x100 mješovito) i bivša svjetska rekorderka na 100 i 200 prsno u 50-metarskim bazenima, 24-godišnjakinja se nakon OI u Pekingu zasitila, povukla sa scene i propustila Svjetsko prvenstvo u Rimu: "Neodlazak u Rim i veća fleksibilnost u treninzima pomoći će mi u održavanju forme. Kako fizičke, tako i psihičke", izjavila je nakon što se poslije 15 mjeseci izvan bazena prije 20-tak dana vratila natjecanjima.

"Nijedan Australac nikada nije nastupio na četirima Olimpijskim igrama. Želim biti prva, želim promijeniti povijest", izjavila je.

Najbolju plivačicu svijeta prije četiri godine, Leisel je "osokolio" Svjetski kup u Berlinu. Prije 10-tak je dana, naime, srušila svjetske rekorde i na 100 i na 200 prsno: "Ne zavaravam se da ću u London na lijepe oči, ali ne vidim razloga zbog čega sumnjati u sebe. 24 su mi godine, u Londonu će mi biti 27, fizički sam u izvrsnoj formi, a London je za manje tri godine. Predstoji mi težak rad, ali se isplati", zaključila je vlasnica ukupno 20 medalja s Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!