Hrvatski kup, Četvrtfinale, 25.11.2009, 16:00 h, Zagreb, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 2.500
Suci: Ivan Bebek, Volf, Kezele (svi Rijeka)
Zagreb
Zagreb
0:0 Hajduk
Hajduk

Sve otvoreno nakon prvog susreta

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.11.2009.
Sve otvoreno nakon prvog susreta
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zagreb i Hajduk u prvom susretu četvrtfinala Kupa u Kranjčevićevoj su odigrali bez pogodaka. Domaćin je imao igrača više i propustio realizirati jedanaesterac stoga ima više razloga za nezadovoljstvo. Ovakav rezultat aktivan je za obje momčadi uoči uzvrata na Poljudu...

Zagreb
Zagreb
Hajduk
12
Marin Skender
4
Jefthon Ferreira
13
Marin Oršulić
18
Marko Kartelo
14
Matija Špičić
19
Damir Šovšić
(do 71')
2
Vedran Celjak
(do 86')
9
Miroslav Pejić
10
Ivan Parlov
30
Davor Vugrinec
29
Ivan Krstanović
(do 65')
Pričuvni igrači
7
Josip Jurendić
65'
25
Marko Grgić
71'
16
Besart Abdurahimi
86'
Trener
Igor Štimac
26
Goran Rubil
11
(do 66')
20
Josip Skoko
18
(do 76')
30
Rafael Paraiba
Pričuvni igrači
Trener
Edoardo Reja

Već u drugoj minuti Zagrebov napadač Ivan Krstanović propušta prvu veliku priliku na susretu. Na dodavanje Šovšića našao se iza leđa gostujuće obrane, ali je u situaciji jedan na jedan spretniji od njega padom pred loptu bio vratar Subašić. Mogao se u strijelce Krstanović upisati i u šestoj minuti, ali Oršulićevu dugu loptu ne koristi na najbolji način.

Hajduk je priprijetio minutu kasnije kada je nakon kornera glavom pored gola pucao Pandža. U 10. minuti na polovici gostiju kombiniraju Šovšić i Vugrinec čije nabacivanje odlazi preko kapetana Parlova, a na drugoj ga strani Pejić ne uspijeva ispraviti. Parlov je četiri minute kasnije, ponovno nakon akcije Šovšića i Vugrinca pucao snažno, ali preko gola.

Zagrebaši su s napadima nastavili i u idućim minutama, a veliku je priliku upisao Kartelo glavom nakon udarca iz kuta. Lopta je završila u rukama Hajdukova vratara, ali uz veliku nedoumicu je li ona zajedno sa Subašićem prešla crtu. Minutu kasnije oštro je na drugoj strani pucao Andrić, Jefthon glavom skreće u korner.

Jefthon je povukao Zagrebov napad u 30. minuti, sjajno uposlio Vugrinca koji uzima korak prednosti nad čuvarem no Pandža ga ruši, a Pjesnicima ostaje tek popravak iz slobodnog udarca. Splićani su svoju najbolju priliku u prvom dijelu zapucali u 41. minuti. Paraiba prolazi pored Oršulića i u mat poziciji puca tik uz vratnicu.

Nastavak je ponovno započeo prilikom "bijelih". Parlov je lijepo uočio Vugrinca no nastavak akcije prekida jedno od brojnih domaćih zaleđa. Dvije minute kasnije Celjak krade loptu pred gostujućim šesnaestercem no od svega samo novi udarac iz kuta. Zagreb u idućoj minuti ostvaruje, a zatim propušta priliku, pokazalo se kasnije, vrijednu pobjede. Pandža je neoprezan u svom kaznenom prostoru, a najstrožu kaznu ne iskorištava Vugrinec.

Hajduk preko Oremuša u 59. minuti također propušta zicer. Na dodavanje Šerića Oremuš, između dvojice Zagrebovih stopera, gađa, ali ne pronalazi mrežu. A velika se prilika ukazala gostima nakon pada Jefthona, Tomasov je povukao i pored već svladanog Skendera loptu poslao pored okvira gola. Isti je igrač domaćeg vratara mogao svladati i u zadnjoj minuti regularnog dijela, no Skender paradom čuva mrežu netaknutom.

Nakon 83. minute Splićani su nulu branili s igračem manje nakon što je drugi žuti zaradio branič Vejić. U uzvratu za dva tjedna tako će o polufinalistu zaista odlučivati nijanse, Zagrebu je pripalo prvo poluvrijeme, dok su gosti svoje prilike uglavnom propuštali u nastavku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!