Nogomet

Čali i Gabriću došao bivši izbornik

Borna Rupnik • četvrtak, 26.11.2009.
Čali i Gabriću došao bivši izbornik
Foto: Davor Sajko

Turski Trabzonspor početkom je tjedna smijenio Huga Broosa, a premda se još od tog trenutka nagađa kako će njegovu dužnost preuzeti Senol Gunes, službena potvrda stigla je tek u srijedu...

Novi trener Trabzonspora, za koji nastupaju i povremeni hrvatski reprezentativci Hrvoje Čale i Drago Gabrić, od srijede ima novog trenera. Na klupu će sjesti bivši izbornik turske reprezentacije Senol Gunes.

Suradnja s Hugom Broosom raskinuta je nakon nedjeljnog poraza Trabzonspora od Kasimpase (3:1).

Gunes će zbog povratka u domovinu napustiti Južnu Koreju i posao trenera u FC Seoulu. "Odlazim, ali nikada neću zaboraviti vrijeme koje sam tamo proveo. Siguran sam da će Seoul i bez mene nastaviti napredovati i postati prvak države", oprostio se Gunes sa svojim dojučerašnjim navijačima.

Najveći uspjeh na kormilu Turske svakako mu je polufinale Svjetskog prvenstva 2002. godine, koje se igralo u Japanu i - Južnoj Koreji. Tamo je broncu osvojio protiv južnokorejske izabrane vrste, a naslov je pripao Brazilu.

Gunes je svoju klupsku trenersku karijeru započeo upravo u Trabzonsporu, koji je vodio u tri navrata. Na Čali i Gabriću sada je da se dobrim igrama nametnu i novom treneru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!