Nogomet

Popravni za 14 dana

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.11.2009.
Popravni za 14 dana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Do kraja najteže bijele jeseni od kako je HNL-a, momčad iz Ulice pjesnika dijele još tri bitna izazova - domaći susret protiv Slaven Belupa te gostovanja u Zaprešiću i Splitu. Trenutna uzlazna forma "bijelima" ostavlja dovoljno optimizma u najbolji mogući završetak polusezone, a samopouzdanje je poraslo i nakon sinoćnjeg dvoboja sa Splićanima...

Baš kako je u najavi dvoboja Igor Štimac i najavio Zagrebaši su na terenu ispunili njegove taktičke zadaće i očekivanja, te ono najvažnije, mrežu uoči uzvrata sačuvali netaknutom. "Zadovoljan sam angažmanom svojih igrača i načinom na koji su izvršili zadano. Dominirali smo većim dijelom susreta, izuzev kraćeg perioda u drugome dijelu kada su moji vezni igrači malo pali. I prilike koje je Hajduk stvorio stigle su iz naših pogrešaka. Ono što me puni optimizmom pred uzvrat je sačuvana mreža, a to nam je bio jedan od dva glavna cilja. Gledatelji su mogli vidjeti jedan moćan i razigran Zagreb, tri dimenzije više od susreta na Poljudu."

Drugi cilj, pobjeda, ipak će se morati tražiti na gostujućem terenu. Pjesnici su uz spomenutu dominaciju u posjedu lopte, dominirali i u prilikama, a osim za uvodnim Krstanovićevim promašajima veliki žal ostaje za neiskorištenim kaznenim udarcem Vugrinca. "Ono što smo promašili u prvome poluvremenu trebalo nam je donijeti mir i prednost pred susret na Poljudu, imali smo priliku već danas riješiti pitanje pobjednika. Za drugi dio i promašeni jedanaesterac ja preuzimam krivicu. Kao trener znam neka pravila, a nisam ih se pridržavao. Trebao sam pustiti da Parlov izvede kazneni udarac, ali vjerovao sam kako će Vugrinec na osnovu iskustva poentirati."

A gledajući posljednja dva susreta, u kojima "bijeli" nakon dugo vremena nisu primili niti jedan pogodak, nekoliko je igrača napravilo vidljiv pomak. Obrana Pjesnika u oba je dvoboja, stajala visoko od gola, smanjujući tako već u začetku akcije pred svojim vratarem. Jurendić i Špičić nerijetko su protiv Zadrana povlačili sve do gostujućeg šesnaesterca, dok je protiv "bilih" u posljednjoj liniji iskakao Vedran Celjak.

Kada je u pitanju Zagrebova središnjica, trenutno stanje također veseli. Marko Kartelo upisao je pogodak (Zadar) te propustio odličnu priliku glavom (Hajduk), a uz veliku pomoć kapetana Parlova, Skoku i Ibričića ostavio gotovo neprimjetne. Parlov je protiv Splićana odigrao vjerojatno najbolje poluvrijeme sezone, sudjelujući u gotovo svakoj ozbiljnijoj akciji svoje momčadi. Baš kao i Grgić u posljednjem prvenstvenom dvoboju kada je bio jedan od najbolje ocijenjenih pojedinaca.

Vraćanjem u veznu liniju profitirao je Miroslav Pejić, ali i njegovi suigrači u napadu čije lopte sve češće upravo na njegova dodavanja završavaju u mreži. Osim što je redovito opasan iz prekida, pokazao je kako se jednako dobro snalazi i na lijevoj i na desnoj strani, što ostavlja prostora različitim kombinacijama unutar momčadi. Isto se u narednim susretima očekuje od Besarta Abdurahimija koji je tokom jeseni ostao prilično dužan, najviše za brojne nerealizirane prilike.

Nogometašima Zlatka Dalića moći će se suprotstaviti kompletni Zagreb, barem kada su u pitanju javne opomene, a kako Kup susret nije uzeo danak novim ozljedama u rubrici izostanaka očekuju se tek imena duže vremena ozlijeđenih Mikulića i Ivankovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!