Nogomet

Čile strahovao od zabrane nastupa na SP

Borna Rupnik • petak, 27.11.2009.
Čile strahovao od zabrane nastupa na SP
Foto: EPA

Reprezentacija Čilea ipak će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Sve je tamošnje ljubitelje nogometa zabrinulo Fifino upozorenje zbog sudske tužbe Rangersa, no stvar je na vrijeme dobila sretan završetak...

Čileanski klub Rangers mogao je koštati reprezentaciju puta u Južnoafričku Republiku. Naime, podnio je sudsku tužbu zbog ispadanja u niži rang natjecanja, a FIFA je zaprijetila strogim sankcijama - uključujući i zabranu čileanskog nastupa na svjetskoj smotri - ukoliko tužba ne bude povučena u roku od 72 sata.

Rangersi su žalili zbog oduzimanja tri boda na temelju kršenja čileanskog pravila o broju stranaca u momčadi. Međutim, nakon Fifinog su upozorenja odlučili odustati od akcije.

FIFA brani bilo kakvim državnim ili građanskim institucijama miješanje u nogometna pitanja, a zbog istog je problema Irak nedavno dobio zabranu igranja svih reprezentativnih i klupskih međunarodnih utakmica.

Ta je odluka uprave Rangersa donijela veliko olakšanje u zemlji koja će svoje ljubimce na Svjetskom prvenstvu moći pratiti prvi puta nakon nastupa u Francuskoj 1998. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!