Automoto

Srpska momčad na pragu Formule 1

Borna Rupnik • subota, 28.11.2009.
Srpska momčad na pragu Formule 1
Foto: EPA

Šef srpske momčadi koja želi ući u svijet Formule 1, Zoran Stefanović, izjavio je da je njegov Stefan Grand Prix spreman nastupati već iduće godine, a adut u rukavu mu je raniji dogovor s Toyotom...

Odlazak Toyote iz svijeta Formule 1 zakomplicirao je stvari na popisu natjecatelja za narednu sezonu. Prvi kandidat za upražnjeno mjesto svakako je BMW, pogotovo nakon povratka u ruke Petera Saubera, no ozbiljna mu konkurencija dolazi iz našeg susjedstva.

Za mjesto u idućoj sezoni lobira i Zoran Stefanović, šef Stefan GP-a, kojemu u prilog ide raniji sporazum s Japancima. "Ne mogu otkriti sve pojedinosti, no dogovorili smo se da će Stefan GP preuzeti njihov sportski projekt", rekao je.

Stefanović se može pohvaliti da je njegova momčad već sada spremna za nastup: "Imamo sva potrebna postrojenja i mogli bismo odmah započeti s testiranjima. Nemam razloga vjerovati zašto nam ne bi dopustili nastup. Dapače, uvjeren sam da ćemo uspjeti".

Konačna odluka o popisu natjecatelja za 2010. godinu trebala bi biti predstavljena javnosti početkom prosinca. Prvo se moraju riješiti pravni problemi nastali činjenicom da je Toyota imala ugovor s Formulom 1 sve do 2012. godine. A Stefanović smatra da bi FIA odabirom njegove ekipe napravila pravi posao.

"Bit će velik dobitak za Formulu 1 imati momčad iz ovog dijela svijeta. Spremni čekamo pozitivan rasplet", zaključio je šef Stefan GP-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chule29.11.2009. u 21:51
    nostradamus, kakve veze ima odakle je momčad? nije riječ o utrci u srbiji. u svakom slučaju, pridružujem se čestitkama i nadam se da neće sve ostati na priči.
    chule
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 18:39
    naprijed srbi..., bit će nam jeftinije otići na F1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2009. u 19:28
    BRAVO SRBI!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2009. u 18:16
    ma nema od tog nista
    Obrisan korisnik