Zimski sportovi

Hölzl pobijedila, Brignone iznenadila

Matej Milanović • subota, 28.11.2009.
Hölzl pobijedila, Brignone iznenadila
Foto: EPA

Kathrin Hölzl slavila je na veleslalomu u Aspenu pred favoriziranom Austrijankom Kathrin Zettel. Najveće iznenađenje je pak priredila mlada Federica Brignone koja je odličnom drugom vožnjom završila na postolju. Tina Maze je nešto lošijom prezentacijom pokvarila svoj plasman iz prve vožnje za jedno mjesto, završivši šesta.

Mlada Talijanka Federica Brignone iznenadila je već u prvoj vožnji odličnim osmim mjestom, a u drugoj je odvozila još bolje i u konačnici napravila treće vrijeme vožnje te s više od sekunde pretekla vodeću u tom trenutku, njezinu sunarodnjakinju Manuelu Moelgg koja je današnji veleslalom pokvarila lošom prvom vožnjom.

Peta je nakon prve vožnje bila Slovenka Tina Maze koja je već na prvom mjerenju vremena zaostajala sedam stotinki. U srednjem sektoru zaostatak je porastao na pola sekunde, a u konačnici je zaostala sekundu i jednu desetinku i došla samo stotinku ispred Moelgg.

Vezane vijesti

Čudnu vožnju odradila je Austrijanka Eva Maria Brem koja je u prvom sektoru povećala prednost na više od sekunde i doživjela katastrofu u srednjem i donjem sektoru izgubivši sekundu u svakom za konačni zaostatak od jedne sekunde za talijanskom senzacijom.

Red je zatim došao na Mariu Pietilae Holmner koja je gubila gotovo pola sekunde na svakom mjerenju i dala razloga za slavlje Brignone budući da je Talijanka u tom trenutku imala osigurano postolje. S vodeće pozicije ju je napokon maknula odlična Kathrin Zettel koja je puno izgubila u posljednjem dijelu staze, ali je u ostalima vozila odlično i osigurala prvo mjesto s gotovo devet desetinki prednosti.

Jedina koja joj je mogla oduzeti pobjedu bila Njemica Kathrin Hölzl. Hölzl je dobro odradila prvi i zadnji sektor staze. U srednjem dijelu je izgubila dvije desetinke, ali je u konačnici zadržala 24 stotinke prednosti i došla do zaslužene pobjede, tim više što je ostvarila najbolje vrijeme u obje vožnje.

Svjetski kup, Aspen, veleslalom:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) 2:09,63
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0,24
3. Federica Brignone (Italija, ROSSIGNOL) +1,13
4. Maria Pietilae Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1,55
5. Eva Maria Brem (Austrija, ATOMIC) +2,13
6. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +2,23
7. Manuela Moelgg (Italija, ROSSIGNOL) +2,24
8. Nicole Gius (Italija, FISCHER) + 2,30
9. Densie Karbon (Italija, FISCHER) +2,33
10. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +2,70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!