Nogomet

"Malo ih je s ovakvim karakterom"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.11.2009.
"Malo ih je s ovakvim karakterom"
Foto: FaH

Nakon 0:0 u tjednom Kup susretu protiv Hajduka Kranjčevićeva je u 16. kolu svjedočila velikom preokretu Pjesnika koji su strahovitom završnicom stigli veliku prednost gostiju i zasluženo osvojili bod. Momčad Slaven Belupa, s druge strane, itekako ima razloga biti nezadovoljna, a upravo je tako svoje stanje nakon susreta definirao Zlatko Dalić...

Momčad Slaven Belupa opasan je domaćin, rijetki iz Koprivnice odnose bodove, no Farmaceuti u ulozi gostiju ne uspijevaju protivniku zaprijetiti koliko žele. Iako su Zagreb trima pogocima doveli u teško stanje i malo je tko vjerovao kako se momčad sa začelja može izvući, nogometaši Zlatka Dalića na kraju su morali "vratiti" dva boda.

"Nakon 3:0 moram biti nezadovoljan s jednim bodom, propustiti smo veliku prednost u zadnjih 20 minuta. Stvorili smo si probleme čim smo se povukli, vidio sam da mi momčad pada i znao sam da će biti teško ako primimo pogodak. Na kraju smo spašavali bod. Mislio sam da će Zagreb pred kraj pasti, tako je bilo i protiv Hajduka, a danas je tu bio i težak teren, ali pokazali su karakter i izvukli su se i svaka čast Igoru i njegovim igračima. A ja svojima moram zamjeriti zbog zadovoljstva nakon vodstva. Naši su pogoci bili više plod nekih slučajnosti, a sreća prati hrabre i Zagreb se zasluženo vratio."

Vezane vijesti

A rani pogodak i loše prvo poluvrijeme vratili su izdanja Zagreba iz većeg dijela prvenstva. I kada se nakon nova dva pogotka Belupa činilo kako Pjesnici kreću po starom, pogoci Krstanovića, Piškora i Jefthona u samoj završnici donijeli su bod, ali i podigli ocjenu kompletnog susreta. Strateg "bijelih" Igor Štimac nije propustio ne istaknuti karakter koji su pokazali njegovi igrači u završnici.

"Čestitam svim akterima, bilo je dovoljno uzbuđenja na terenu. Kad razmišljam o svom stanju sada mogu reći da sam u isto vrijeme i zadovoljniji, ali i nezadovoljniji od svog kolege. Ne vidim baš u HNL-u momčadi koje mogu pokazati toliki karakter i vratiti se na ovakav način, a nezadovoljan i nesretan moram biti kada gledam način na koji primamo pogotke u usporedbi s onim kako ih dajemo. Oni koje smo primili ponovno su stigli nakon individualnih pogrešaka i nesmotrenosti, prvo jedna poprečna lopta Parlova prema Kartelu što strogo kažnjavam na treninzima, a zatim oklijevanje Kartela na prekid kod drugog pogotka. Međutim, pogoci koje smo mi postigli stižu kao rezultat rada na treningu, vježbanja akcija, a malo konkretniji Vugrinec lako je mogao postići dva pogotka."

Više je Štimac očekivao i od neuvjerljivog Damira Šovšića koji je "trebao biti ključna okosnica, a izostala je njegova pokretljivost i njegov jači karakter po pitanju ostajanja u duelu", a s razlogom je očekivao i težak dvoboj zbog kiše koja je teren učinila lakšim protivničkoj momčadi.

"Svjestan sam svih nedostataka, ali i da ćemo ih eliminirati u vremenu koje je pred nama. Kada sam se probudio i vidio koliko je kiše palo znao sam da će nam biti teško jer uvjeti u kojima je odigrana utakmica više odgovaraju momčadima koje se orijentiraju na kontre. Slaven je igrao u jednom gustom rasporedu s pet igrača držeći se kompaktno u cjelini, a naše pražnjenje protiv Hajduka i nedovoljno strpljenja i discipline glavni su razlozi igre u prvome dijelu. Osnovna nam je pogreška bila što smo trčali s loptom, a nismo kružili i prebacivali strane."

Domaći je trener u uvodu konferencije za novinare čestitao svim akterima na terenu, ali je ipak pronašao mjesta i prigovoru. "Na kraju nam je pripao veliki bod, ali zamjeram sucima na samo jednoj stvari, trebalo je biti barem sedam minuta nadoknade. A prigovor ide i tijelima koji odlučuju o djeliteljima pravde, Šunjić je kum sa Zlatkom Dalićem, moj veliki prijatelj i ovim ga se izborom dovelo u neugodnu situaciju. Ne mogu se oteti dojmu da se radi na štetu Zagreba, a potvrdu toga dobivam iz dana u dan."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!