Nogomet

"Tehnologija je loše rješenje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 30.11.2009.
"Tehnologija je loše rješenje"
Foto: EPA

Predsjednik Uefe Michel Platini ne slaže se s prijedlozima o uvođenju video-tehnologije u nogomet. Smatra da bi dodatni sudac bio bolje rješenje...

Iako je broj zagovornika pregledavanja snimki spornih detalja za vrijeme nogometnih utakmica porastao nakon igranja rukom Thierryja Henryja u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Francuske i Republike Irske, Michel Platini zasad odbija sve takve ideje.

Francuz smatra da tehnologija nije pravi način da se stane na kraj sportskim prevarama. "Dodatni sudac iza gola vidio bi Henryjevo igranje rukom", rekao je Platini za francuske medije.

"Video-tehnologija je loše rješenje", nastavio je. Svoj je stav obrazložio sljedećim riječima: "Možemo razgovarati o velikim utakmicama, ali hoćemo li uistinu imati 20 kamera na utakmici Andore i Farskih Otoka? Moramo voditi računa o poštenju u svim situacijama".

Brojni se nogometni stručnjaci zalažu za tehnološka pomagala koja bi sucu ponudila mogućnost pregleda snimke, no zasad se čini da se nogomet neće tako skoro pridružiti obitelji ostalih sportova u kojima je to postala uobičajena praksa.

Platinijeva je ideja o dodatnim sucima trenutačno na probnom roku u Europskoj ligi. Svaku utakmicu tog natjecanja prate dvojica dodatnih sudaca, iza svakog gola po jedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2009. u 15:56
    slažem se s yurrazom. kad farskim otocima bude odlucivala utakmica o prolasku na SP, biće vjerojatno i kamera. a oni dodatni suci korisni su ko i kondomi u samostanu
    Obrisan korisnik
  • Yurraz30.11.2009. u 15:45
    Kakav glupi argument! Pa kakve veze to ima da li ce imat 20 kamera na utakmici Farskih otoka!? Ni u tenisu nije challenge uveden na svim turnirima, uvodi se postepeno. Najbolje bi bilo da cekamo da Farski otoci budu u mogucnosti imat 100 kamera pa da tek onda pokusamo ucinit nesto za napredak... [više na forumu]
    Yurraz
  • Obrisan korisnik30.11.2009. u 15:33
    ma ja što će mu tehnologija, kad ovako laganini krade, žao mi je iraca zaslužili su otići, naravno da se treba uvesti snimka neka vrsta chalenge kao u tenisu, onda se ni igrači ni treneri, izbornicii, navijači nemaju na što žaliti, samo ostaje ili znaš igrati iil ne znaš!!!
    Obrisan korisnik
  • danchy30.11.2009. u 14:54
    ovaj platini je najgora stvar koja se nogometu dogodila u zadnje vrijeme, zar ne vidis ili ne zelis vidjet istinu?
    danchy