Zimski sportovi

Capitalsi drhte zbog Ovečkina

Ante Jukić • utorak, 01.12.2009.
Capitalsi drhte zbog Ovečkina

Niti jedna od osam noćas odigranih utakmica u NHL-u nije otišla u produžetak, što je posve atipično za najjaču hokejsku ligu svijeta. Usprkos nekim zaista neočekivanim rezultatima, poput visokih 5:0 Calgaryja na gostovanju u Nashvilleu, vijest večeri nova je ozljeda Alex Ovečkina. Ovog puta radi se o koljenu...

I drugi puta u razmaku od samo 48 sati Pittsburgh Penguinsi su bili nerješiva zagonetka za NY Rangerse. Nakon visokih 8:3 u Mellon Areni dva dana ranije, aktualni prvaci noćas su rezultatom 5:2 slavili u Madison Square Gardenu, no ovog puta bila je to puno neizvjesnija utakmica.

Domaća momčad prva je pokazala zube - u četvrtoj minuti druge trećine za 1:0 Rangersa pogodio je Gaborik, ali vrlo brzo pogled na semafor nudi potpuno drugačiju sliku, budući da Crosby i Rupp nisu imali milosti za vratara Njujorčana, Henrika Lundqvista. Netom prije odlaska na drugi odmor Marian Gaborik svojim je drugim pogotkom sve vratio na početak i najavio uzbudljivu posljednju trećinu, no, na žalost domaćih navijača, završnih 20 minuta utakmice ponudilo je potpuni potop Rangersa.

Najprije ja Rupp zabio za 3:2, potom je svoj drugi pogodak na utakmici upisao i Crosby, a sve je zaključio ponovno Mike Rupp, koji je, tako, proslavio prvi hat-trick u NHL karijeri, zasjenivši sve zvijezde koje su tog ponedjeljka klizale ledom Madison Square Gardena.

Iako su okrenuli rano vodstvo Hurricanesa i u konačnosti upisali dva boda, nije u redovima Washington Capitalsa bilo previše sreće nakon 3:2 trijumfa u Raleighu. Naime, nakon jednog sudara koljenima s Timom Gleasonom u prvoj trećini utakmice, Alex Ovečkin više se nije vraćao na led, a o težini ozljede više će se znati narednih dana. "Kad god je Alex ozlijeđen, mi smo zabrinuti", iskren je nakon utakmice bio trener Capitalsa Bruce Boudreau, izrazivši nadu da najbolji hokejaš svijeta ipak neće biti prisiljen na dužu pauzu.

Inače, u odsustvu Ovečkina stvari je noćas u svoje ruke preuzeo Backstrom, koji je s dva postignuta pogotka bio prvo ime utakmice. Preostali gol za Capitalse zabio je Fehr, dok su strijelci u redovima Hurricanesa bili Corvo i Cullen.

Od ostalih rezultata večeri, vrijedi istaknuti dojmljiva gostujuća izdanja Buffala, Colorada i Calgaryja, koji su svojim domaćinima kombinirano isporučili čak 11 komada. Detroit Red Wingsi na svom su ledu s čistih 4:1 svladali Dallas Starse, trostruki strijelac R.J. Umberger predvodio je Columbus Blue Jacketse do 5:2 slavlja nad St. Louisom, a najuzbudljivija utakmica večeri odigrana je u Atlanti, gdje je pobjednički pogodak postignut samo šest sekundi prije kraja. Strijelac za 4:3 Thrashersa protiv Floride bio je Afinogenov.

NHL, rezultati, 30.11.2009: NY Rangers - Pittsburgh 2:5, Toronto - Buffalo 0:3, Carolina - Washington 2:3, Atlanta - Florida 4:3, Columbus - St. Louis 5:2, Tampa Bay - Colorado 0:3, Detroit - Dallas 4:1, Nashville - Calgary 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!