Košarka

"Ponosan sam na svoj rekord"

Borna Rupnik • utorak, 01.12.2009.
"Ponosan sam na svoj rekord"
Foto: Bruno Blumenschein

Uniks iz Kazana oborio je rekord po broju ubačenih trica u jednoj utakmici Eurokupa, a prednjačio je Marko Popović s devet. Tako je izjednačen i pojedinačni rekord, za koji naš košarkaš zahvaljuje suigračima i - Bešiktašu...

Utakmica Uniksa i Bešiktaša ostat će zapamćena u povijesti Eurokupa po tome što je Uniks s 20 ubačenih trica postavio novi momčadski rekord tog natjecanja, a naš Marko Popović s devet dalekometnih ubačaja sada dijeli pojedinačno prvo mjesto.

"Djelomično moramo zahvaliti i Bešiktašu koji je većinu utakmice igrao zonu i ostavio nam mnogo prostora. Nama je sve ulazilo i dobro smo se osjećali. Za svoj rekord moram zahvaliti suigračima, a vrlo sam ponosan na njega. Iako ne bi ništa značio da nismo pobijedili jer naš je cilj dobivati domaće utakmice i uhvatiti neke bodove na gostovanjima", rekao je Marko Popović.

"Mnogi se moji suigrači proteklih godina žale kako košarka više nije što je nekad bila. Kažu da su se ranije više zabavljali na terenu i više uživali. Mi možemo igrati run-and-gun, ali ključ nam ostaje obrana. To treba svaka pobjednička momčad", nastavio je.

Smatra da se njegov klub nalazi u jednoj od najjačih skupina, s Bešiktašom, Juventutom i Telekom Basketsima: "Možda je to i najteža grupa, uz onu u kojoj se nalazi i Zadar. Bit će teško, ali želimo li do finala moramo svladati i neke velike momčadi. Što prije, to bolje"-

Popović branički par čini sa Šauliusom Štombergasom. "On je jedan od najboljih pucača s kojima sam ikada igrao", prokomentirao je za službene stranice natjecanja, "a igra na vrhunskoj razini, makar i samo 10 do 15 minuta, a puno mi znači sama činjenice što se moje ime spominje uz njega. Iznimno ga poštujem, a on poštuje sve nas".

Uniks je prošle godine propustio završnicu Eurokupa zbog dvostrukog poraza od Zadra. Popović se prisjetio te utakmice i najavio bolje dane: "Nedostajao nam je jedan korak da uđemo među osam najboljih - izgubili smo kod kuće od Zadra. Ne želim nuditi isprike, ali igrali smo samo dva dana poslije finala ruskog kupa. No, Zadar je odigrao dobro i zasluženo slavio, a mi želimo svima pokazati da ove godine možemo postići bolji rezultat nego prošle".

Od hrvatskih se igrača samo Marko Tomas okitio naslovom pobjednika Eurokupa, s Real Madridom 2007. godine. Popović je opisao svoja razmišljanja o mogućnosti da upravo on postane drugi: "Puno bi to značilo cijelom klubu jer je još uvijek mlad".

"Bio bi to sjajan pothvat i za cijeli grad. Rekordi su tu da se ruše, a mi smo jedan srušili već u prvoj utakmici i nadam se da nas čekaju još bolje stvari", zaključio je Marko Popović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!