Nogomet

"U Bruxelles po pobjedu"

Vedran Attias • utorak, 01.12.2009.
"U Bruxelles po pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

S puno nade, optimizma i vjere u vlastite kvalitete otputovali su igrači Dinama na utakmicu u Bruxelles gdje Modrima igra isključivo pobjeda za koju igrači, a i trener Kruno Jurčić vjeruju kako je itekako moguća...

Dinamo ima pet bodova manje od Ajaxa i Anderlechta, a kako su do kraja još dva kola - jasno je da Modrima u Bruxellesu igra samo pobjeda. Dinamo je kod kuće od belgijske momčadi po velikom pljusku poražen 2:0, no Dinamo nije ostavio loš dojam i uglavnom je hrvatski prvak bio taj koji je dominirao. Trener Dinama Kruno Jurčić sličnu igru, ali s drugačijim ishodom očekuje i u Belgiji.

"Idemo po pobjedu u Bruxelles", veli Jurčić prije polijetanja pa nastavlja: "Igra nam jedino ta opcija pa ćemo se tako i postaviti na terenu od prve minute. Već smo u Zagrebu, iako smo nesretno izgubili, pokazali kako možemo imati dominaciju i na tome gradimo optimizam."

Istina, Dinamo je imao dominaciju, no pitanje je koliko je to bilo zbog kvalitete Dinama, a koliko zbog stila igre gostiju koji su u svakom trenutku u Maksimiru izgledali kao da točno znaju što hoće i po što su došli dok bi kod kuće Anderlecht ipak mogao više napasti i dominirati: "Ne znam baš, oni su u prošlom kolu, iako im je trebala pobjeda protiv Rumunja, igrali s jednim napadačem. Ako znate da su tada igrali tvrdo i borbeno onda si zamislite kako će igrati protiv nas gdje im je dosta i remi za prolaz dalje i zato sumnjam da će se oni nešto posebno otvarati", zaključuje trener Dinama.

Svakako dobra vijest za navijače Modrih jest povratak Roberta Kovača i Pedra Moralesa s time da će Čileanac vjerojatno dobiti samo jedno poluvrijeme jer ipak nije potpuno spreman. Loša vijest je što je u Zagrebu ostao Ilija Sivonjić dok Adrian Calello i Leandro Cufre odrađuju kaznu nakon crvenih kartona protiv Ajaxa.

Kao i trener, igrači također najavljuju pohod na tri boda: "Jasno je svima da moramo dobiti ako želimo ostati u igri za prolaz dalje i tako ćemo se postaviti. Ne bojimo ih se jer smo već u Zagrebu pokazali kako im, u najmanju ruku, možemo parirati. Uvjereni smo u našu pobjedu", rekao je prije leta Ivan Tomečak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!