Košarka

Elan Chalon u Podsusedu

Edvard Burić • srijeda, 02.12.2009.
Elan Chalon u Podsusedu
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite u drugom kolu Eurochallenge kupa dočekuju francuski Chalon. Gosti u Zagreb dolaze nakon još jednog poraza u nacionalnom prvenstvu gdje nakon devet odigranih kola ne stoje baš najbolje (omjer 2-7)...

Nastupom u Europi sasvim će sigurno pokušati popraviti dojam i zato će u utakmicu protiv Cedevite ući izuzetno motivirani. Kako su u prvom kolu pobijedili belgijsku Dexia Mons-Hainaut (81:62), eventualnom pobjedom u Zagrebu napravili bi veliki korak prema slijedećoj fazi natjecanja.

Ipak, nešto će se pitati i Cedevitu. A da ovaj ambiciozni zagrebački klub misli ozbiljno pokazali su dovođenjem Marina Baždarića. Bivši reprezentativac Hrvatske i najbolji strijelac regionalne lige (sezona 01/02) sasvim će sigurno biti veliko pojačanje za nastavak sezone. Nažalost, protiv Francuza neće imati pravo nastupa, a za očekivati je da će prve minute u Cedevitinom dresu odigrati ove subote (17 sati) kada u sklopu NLB lige u Podsused dolazi Široki.

Trener Subotić najavljuje utakmicu: "Chalon je vjerojatno najjača momčad u našoj skupini, očekuje nas izuzetno teška utakmica, imaju 4-5 Amerikanaca, oni su promjenili roster i doveli su još 2-3 nova igrača u zadnjih 14 dana. Oni su odlična šuterska momčad i ovo je jedna velika prilika za moje igrače da se i u Europi pokažu. Cedevita ima ambicije u Eurochallenge kupu, nema kalkulacija, idemo maksimalno a to je dobro za prestiž Cedevite, ali i hrvatske košarke."

A o Marinu Baždariću kaže: "Može igrati i dvojku i trojku, to je igrač koji je dobar sa loptom i može stvoriti višak u napadu. Trenutno nije maksimalno spreman, falit će mu ritam utakmica, ali on je profesionalac i brzo će se uklopiti u momčad."

Baždarić koji je trenirao s Olimpijom u Ljubljani dodaje: "Atmosfera u momčadi je dobra, ozračje je dobar temelj za rezultate, sa klubom smo se brzo dogovorili, svidjela mi se ideja da dođem, a neke igrače od prije poznajem. Pokušati ću pomoći da Cedevita digne igru na još jedan viši nivo."

Strateg Cedevite pred utakmicu ima jedan problem. Lakše se ozlijedio jedan od glavnih igrača Andrija Žižić. Jučer nije trenirao, dobio je udarac u petu i pitanje je hoće li moći igrati protiv Chalona. Osim njega svi su spremni i motivirani za prvu domaću utakmicu u FIBA Eurochallenge kupU.

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dexia Mons-Hainaut82:71Proteas EKA AEL
Cedevita83:89Elan Chalon
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!