Košarka

Bogdanović i Prostran među elitom

Borna Rupnik • srijeda, 02.12.2009.
Bogdanović i Prostran među elitom
Foto: Kristijan Komarica

Dvije hrvatske košarkaške nade, Bojan Bogdanović i Toni Prostran, našli su se u vrlo uglednom društvu - na Fibinom popisu kandidata za najboljeg europskog mladog igrača godine...

FIBA je na svojim stranicama objavila kandidate za četiri ovogodišnje pojedinačne titule: svjetska košarkaška organizacija bira najboljeg košarkaša i košarkašicu Europe u seniorskoj konkurenciji, ali i među mladima.

Hrvatsku će u izboru predstavljati Cibonin Bojan Bogdanović i Zadrov Toni Prostran. Obojica su u konkurenciji za mladog igrača godine, u koju pomalo neočekivano nije ušao Mario Delaš, najkorisniji igrač ne tako davno završenog Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Bogdanoviću i Prostranu društvo pravi prije svega Ricky Rubio, ali tu su još i grčke nade Kostas Koufos i Konstantinos Papanikolau, zatim Milan Mačvan, Francuz Antoine Diot, Čeh Jan Vesely te Edwin Jackson, Dejan Musli, Sead Šehović, Enes Kanter, Jonas Valanciunas, Robin Benzing i Xavier Rabaseda.

Borbu za titulu košarkaša godine vodit će europska krema ovog sporta, uključujući Nowitzkog, Gasola, Parkera, Turkoglua, Rakočevića, Lorbeka i drugih, među kojima ipak nema hrvatskih predstavnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!