Košarka

Novi poraz Jollyjeta

Ivana Jurica • srijeda, 02.12.2009.
Novi poraz Jollyjeta
Foto: Martina Japundžić

U drugom ovosezonskom susretu FIBA Kupa na Baldekinu košarkašice Jollyja poražene su od španjolskog Mann Filtera sa 77:59. Španjolke su tako nakon pobjede na svom terenu slavile i u Šibeniku, a vodile su tijekom cijelog susreta.

Španjolska ekipa u čijim redovima igra i Jessica Dickson, nekadašnja igračica Jollyja, od početka je preuzela vodstvo i nije ga ispuštala do kraja utakmice. Šibenčanke su se koliko toliko držale u prvom dijelu četvrtine, ali kako je vrijeme odmicalo prednost gošći je rasla. Pred kraj četvrtine iznosila je šest poena, ali tricom Palomares doslovno u zadnjim sekundama četvrtine gošće su imale plus devet na kraju prvih deset minuta igre (11:20).

Gošće drugu četvrtinu otvaraju s dva uzastopna realizirana napada i stižu do 14 koševa prednosti (11:25). Centri Španjolki bili su daleko uspješniji, i skakački i realizatorski, što se naravno odražavalo i na rezultatu. Tri i pol minute prije poluvremena Jolly je stigao na minus pet (29:34), imao je i dva napada za totalni priključak u utakmici, ali ti napadi nisu realizirani što je ekipa iz Zaragoze iskoristila i ponovno se odvojila na nešto veću prednost.

U drugo poluvrijeme ušlo se rezultatom 31:41. Sredinom treće četvrtine prednost je iznosila i više od 20 koševa (33:56). Nije Šibenčanke služio ni šut, pogodile su tek dvije trice u 40 minuta igre. Stoga je teško bilo očekivati da se mogu oduprijeti raspoloženim Španjolkama koje su uoči posljednjih deset minuta igre imale okruglih 20 koševa prednosti (61:41).

Stečenu visoku prednost gošće su bez problema očuvale do kraja utakmice, do konačnih 77:59 u njihovu korist.

Do pobjede gošće su vodile Da Silva s 14, odnosno Feaster-Strong i Pascua s po 13 koševa. Kod domaćih je s 15 koševa najefikasnija bila Marta Čakić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!