Košarka

Raspad u završne četiri minute

Branimir Korać • četvrtak, 03.12.2009.
Raspad u završne četiri minute
Foto: Nikola Movrić

Union Olimpija nije uspjela upisati pobjedu u vrlo važnom susretu protiv Maccabija u šestom kolu Eurolige. Momčad iz Tel Aviva se u završnih deset minuta odvojila i na kraju slavila 82:65...

Union Olimpija napravila je korak unazad što se tiče borbe za prolazak u Top 16. Iako Maccabi ove sezone igra jako dobro, Ljubljančani su tražili pobjedu u ovom susretu jer im je ona definitivno povećavala šanse u borbi za Top 16. Te šanse sada su dosta male, posebice što Olimpija ide u goste izravnim konkurentima Lottomatici i Maroussiju, a ta gostovanja neće biti nimalo lagana.

Protiv Maccabija je prvak Slovenije igrao na mahove. U pojedinim trenucima Olimpija je izgledala vrlo dobro i činilo se kako bi mogla do pobjede, međutim onda su dolazile crne faze uz dosta forsiranja, posebice od strane Sanija Bečiroviča koji je ubacio 12 poena, ali nije igrao dobru utakmicu. Nominalno najbolji igrač Ljubljančana ispucao je čak 16 lopti, a pogodio tek tri i još k tome izgubio četiri lopte.

Premalo su Slovenci imali raspoloženih igrača, tek su Golubović (14 poena i 13 skokova), Walsh (12 poena) i Ožbolt (14 poena) odigrali na euroligaškoj razini, ostatak ekipe bio je prilično suzdržan.

S druge strane Maccabi je odigrao prilično dobro, posebice u završnici kada je u posljednje četiri minute napravio seriju 17:2 za vrlo visoku pobjedu.

Najbolji pojedinac kod gostiju bio je Alan Anderson s 15 poena i šest skokova dok je David Bluthenthal dodao 14 poena i šest skokova.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

CSKA Moskva78:65Maroussi
Baskonia67:60Virtus Roma
Petrol Olimpija65:82Maccabi Tel Aviv
1CSKA Moskva 82+30
2Baskonia 73+44
3Maccabi Tel Aviv 64+57
4Maroussi 46-20
5Virtus Roma 46-24
6Petrol Olimpija 19-87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!