Zimski sportovi

Idora Hegel otvara Zlatnu piruetu

Sportnet • petak, 04.12.2009.
Idora Hegel otvara Zlatnu piruetu
Foto: Davor Sajko

Nakon samo 11 mjeseci od rođenja prvog sina Marka Gabrijela, do nedavno najbolja hrvatska klizačica Idora Hegel vraća se na led...

Naime, Idora Hegel će ponovo klizati pred zagrebačkom publikom i otvoriti 42. Zlatnu piruetu Zagreba koja će se u Ledenoj dvorani Doma sportova održati 11. i 12. prosinca. Idorin nastup na rasporedu je prvog dana natjecanja u 17 sati: "Super sam, nikada nisam bila sretnija. Klizanje je veliki dio mog života bio i uvijek će biti. To što sam kratko pauzirala ne znači da sam se u potpunosti povukla iz svijeta klizanja i vjerujem da će vrlo brzo opet biti dio moje svakodnevnice, ali s malo drukčije perspektive", izjavila je Idora Hegel.

"Bijela udovica" na klizaljkama vodi reviju Piruete

Nakon petka i svečanog otvaranja s Idorom Hegel na ledu, glavni spektakl Piruete određen je za subotu, 12. prosinca od 18.00 sati. Nakon muškog finala predvođenog Borisom Martinecom, na led će stati veliki showman Marijo Lipovšek Battifiaca poznatiji iz televizijskog showa Bijele udovice. Pod njegovom komičarskom palicom s klizaljkama na ledu, biti će održano ono gledateljima najzanimljvije - revija najboljih koja starta od 20 sati. Organizatori su za gledatelje pripremili pregršt zanimljvih nagrada.

Iako je prvotno obećala da će se na 42. Pirueti pojaviti samo u gledalištu, organizatori je nisu morali dugo nagovarati da stane na led. "Hrvatska je moj dom i tako će uvijek biti. Kada i nisam u Hrvatskoj ona mi je u srcu gdje god se nalazila. Ako na bilo koji način mogu pomoći nekome ili nekoga usrećiti, zašto ne? Bit će mi čast otvoriti svoje najdraže natjecanje. Sa zadovoljstvom ću ponovo stati na led", rekla je naša klizačica.

Možemo li očekivati i Idorin povratak profesionalnom klizanju: "Apsolutno, razmišljala sam čak i o vrlo brzom povratku, ali to je sve još u zraku. Isto tako, sada imam neke druge prioritete, ali bit će kako Bog da", zagonetno je poručila Idora.

Ulaznice na subotnjoj "špici"

Cjelodnevna ulaznica za natjecateljski program stoji 20 kuna, dok je revija pobjednika 30, a mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova 11. XII. od 11.30, te dan kasnije od 8.30. Oni koji u subotu budu na natjecateljskom dijelu, mogu s istom ulaznicom ostati i na reviji. Ulaznice se mogu kupiti i sutra (subota, od 9.00) na štandu Hrvatskog klizačkog saveza na Cvjetnom trgu, a prodavat će je poznata lica iz hrvatskog javnog i sportskog života.

Idora s obitelji u Hrvatsku dolazi na božićne praznike, a budući da je njezino najdraže natjecanje u prosincu, nije ga mogla propustiti. Ovo je samo još jedna potvrda da Pirueta vraća svoj zasluženi sjaj.

Raspored natjecanja:

Četvrtak, 10. prosinca

Službeni treninzi (cijeli dan)

Petak, 11. prosinca
11.30 - 13.15 Plesni parovi (obavezni ples)
13.30 - 14.15 Sportski parovi (kratki program)
14.30 -16.45 Klizačice (kratki program)
17.00 - 17.15 Svečano otvaranje
17.30 - 19.45 Klizači (kratki program)
20.00 - 22.00 Plesni parovi (originalni ples)

Subota, 12. prosinca
9.30 - 10.45 Sportski parovi (finalni slobodni program)
11.00 - 13.45 Klizačice (finalni slobodni program)
14.00 - 16.30 Plesni parovi (finalni slobodni ples)
16.45 - 19.30 Klizači (finalni slobodni program)
20.00 - 21.30 Gala priredba najboljih

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!