Zimski sportovi

NHL: Crosby terorizira protivnike

Tomislav Pacak • petak, 04.12.2009.
NHL: Crosby terorizira protivnike

Sidney Crosby nastavio je uništavati protivničke obrane u susretu protiv Colorada. Penguinsi su na krilima briljantnog Kanađanina stigli do šeste pobjede u sedam posljednjih utakmica, dok "Lavina" polako posustaje nakon odličnog starta...

Crosby je s dva gola i asistencijom predvodio Penguinse do pobjede od 4:1, pa mu je ukupan učinak u posljednje tri utakmice čak 11 bodova (6+5).

"Trenutno mu stvarno ide, a to je očito sjajno za našu momčad", izjavio je suigrač mu Bill Guerin koji je na Crosbyjevu asistenciju postigao pobjednički pogodak. Pittsburgh se ovom pobjedom izjednačio s Washingtonom na vrhu Istočne konferencije. Colorado, pak, ima jednu jedinu pobjedu u šest utakmica, tri u posljednjih 13, pa polako klizini prema osrednjem učinku nakon što je startao iznad svih očekivanja.

Rijetki poraz uknjižio je kod kuće San Jose, bolji su nakon shootouta bili hokejaši St. Louisa. T.J. Oshie i McDonald zabili su penale za Blues, nakon što su do produžetka uopće došli zahvaljujući pogotku koji je sedam sekundi prije kraja utakmice postigao Carlos Colaiacovo i to s - igračem manje.

NHL, 4. prosinca: Buffalo - Montreal 6:2, Detroit - Edmonton 4:1, Philadephia - Vancouver 0:3, Washington - Florida 6:2, Atlanta - NY Islanders 1:4, Columbus - Toronto 3:6, Pittsburgh - Colorado 4:1, Dallas - Anaheim 3:1, Phoenix - Calgary 2:1, LA Kings - Ottawa 6:3, San Jose - St. Louis 2:3 (pen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!