Nogomet

"Brazil A protiv Brazila B"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Brazil A protiv Brazila B"
Foto: EPA

Naziv skupine smrti na Svjetskom prvenstvu pripao je skupini G, u kojoj će se natjecati Brazil, Portugal, Obala Bjelokosti i Sjeverna Koreja. Trojica izbornika slažu su procjeni težine zadatka...

Obala Bjelokosti u Njemačkoj je 2006. godine završila s Argentinom, Nizozemskom te Srbijom i Crnom Gorom. Ždrijeb ih nije pomazio ni u Cape Townu - za prolaz u osminu finala borit će se protiv Brazila i Portugala, a tek je Sjeverna Koreja dobila odmah dobila status prolaznika.

"Ovo je najteži mogući izbor za nas. Brazil i Portugal izraziti su favoriti za plasman u osminu finala. Ipak, dobro ćemo se pripremiti kako bismo priredili iznenađenje", najavio je izbornik vjerojatno najatraktivnije afričke reprezentacije, Vahid Halilhodžić.

Brazilci i Portugalci istog su trena uperili nišane jedni prema drugima. "Sa sigurnošću mogu reći da je ovo najteža skupina u Južnoafričkoj Republici. Naš ogled s Brazilom bit će derbi cijelog prvog kruga", kazao je portugalski trener Carlos Queiroz.

"Nadam se samo da se neće pisati o dvoboju Cristiana Ronalda i Kake jer će na terenu biti 22 nogometaša. Bilo bi dobro da osiguramo prolaz i prije utakmice s Brazilom", dodao je.

Brazilski izbornik Dunga zanimljivo je predstavio tu utakmicu: "Susret s Portugalom zapravo će biti utakmica Brazila A protiv Brazila B. Naime, tamo igra mnogo brazilskih nogometaša. A nogometni se svijet toliko suzio da više nema jednostavnih protivnika i našli smo se u najtežoj skupini prvenstva".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!