Nogomet

"Ključ leži u Australiji"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Ključ leži u Australiji"
Foto: EPA

Njemačka je u svojoj skupini na Svjetskom prvenstvu proglašena očiglednim favoritom, a tamošnji izbornik Joachim Löw vjeruje da bi tri boda iz prve utakmice dala njegovim igračima nužno samopouzdanje...

Nijemci će svoj nastup na nadolazećoj smotri najboljih reprezentacija na svijetu otvoriti protiv nezgodne Australije, no trener Joachim Löw puno toga polaže upravo na taj dvoboj.

"Skupina je zanimljiva. Moramo prihvatiti što smo dobili, a ključ će ležati u prvoj utakmici. Dobijemo li Australce, moći ćemo istrčati na teren protiv Gane i Srbije prepuni nužnog samopouzdanja", izjavio je Löw poslije ždrijeba u Južnoafričkoj Republici.

Zgodan je komentar ponudio i Matthias Sammer, bivši reprezentativac Njemačke i prvak Europe iz 1996. godine, parafrazirajući ustaljenu frazu: "Koliko sam primijetio, Lihtenštajn i Luksemburg nisu na Svjetskom prvenstvu, a ne igra ni Katar. Dakle, nema malih momčadi i smatram da svima moramo pristupiti s poštovanjem. No, moramo proći u nastavak natjecanja"

Na afričkom jugu svoju će bitku voditi još jedan njemački trener. Otto Rehhagel doveo je Grčku na novo veliko natjecanje. Teško je vjerovati za može ponoviti portugalsku senzaciju, pogotovo nakon što je saznao protivnike.

Naime, u skupini su mu Argentina, Nigerija i Južna Koreja. "Argentina je ispred svih. Meni je najvažnije da svi moji igrači budu zdravi, to nam je uglavnom najveći problem. A mi se već danas počinjemo pripremati za svoj nastup", kaže Rehhagel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!