Nogomet

"Nisam osjetio olakšanje"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Nisam osjetio olakšanje"
Foto: EPA

Francuska je nakon kontroverznih dodatnih kvalifikacija imala i dosta sreće pri ždrijebu u Cape Townu. Dobila je najpoželjnijeg nositelja, a neće drhtati ni pred Meksikom ni Urugvajem...

Iako će im mnogi osporavati samo mjesto među 32 najbolje svjetske reprezentacije, Francuzi se polako počinju pripremati za nastup u Južnoafričkoj Republici. Saznali su i imena protivnika - igrat će protiv domaće izabrane vrste, Meksika i Urugvaja.

"Ne mogu reći da sam osjetio olakšanje. To će se možda dogoditi tek nakon prve utakmice. Skupina nam je dosta specifična, a susret s domaćom ekipom nikada nije lak zadatak", rekao je francuski izbornik Raymond Domenech.

S druge strane, Carlos Alberto Parreira ističe da je upravo skupina A jedina s dva bivša svjetska prvaka: "Tu su Francuska i Urugvaj, vrlo ugledni sastava. Ova nam skupina predstavlja pravi izazov i spremni smo se suočiti s njime".

Ne slaže se s konstatacijom da je skupina G najjača: "Nitko ne može očekivati lagane dvoboje u ovoj fazi. Ne postoji skupina smrti, sve su uravnotežene".

Europski prvaci Španjolci lako će komunicirati s dva svoja protivnika, Hondurasom i Čileom. "Ne možemo se požaliti na ždrijeb, ali svaka momčad ima svoje adute. Ne smijemo se prepustiti razmišljanju o osmini finala, prvo moramo osigurati prolaz", oprezan je mirni čovjek Vicente del Bosque.

Probleme će mu pokušati stvoriti i Švicarci. Njihov trener Ottmar Hitzfeld kaže: "Španjolska je opipljiv favorit. Sve reprezentacije znaju igrati, ali postoji način kako osigurati plasman u nastavak natjecanja".

Kao Nijemac osvrnuo se i na skupinu u kojoj će nastupati njegova domovina: "Njemačka je favorit i proći će dalje. Srbija će vrlo vjerojatno biti druga, a mislim da Gana neće imati dovoljno snage za zakomplicirati situaciju. Australiju se jednostavno mora pobjeđivati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!