Nogomet

"Spremni smo na odlazak"

Ivana Strahija • subota, 05.12.2009.
"Spremni smo na odlazak"
Foto: Ivana Strahija

Darko Turopoljac, predsjednik Nogometnog kluba Međimurje, razočaran je razvojem situacije u Klubu, te je u ekskluzivnoj izjavi za Sportnet.hr kazao kako je spreman i na odlazak ukoliko se stvari brzo ne poprave.

Teško se može doći do izjave, a kamoli razgovora s predsjednikom NK Međimurja, kojeg novinari još uvijek zovu "novi predsjednik", iako je u klubu već tri mjeseca, možda baš i zbog toga jer ga jako rijetko viđaju. Uspjeli smo međutim uloviti Zagrepčana koji vodi Međimurje, te ga upitati ono što nas je uistinu interesiralo, a to je financijsko stanje kluba.

Igračima naime, nakon što im je uz nešto zakašnjenja isplaćena plaća za rujan, plaća za listopad još uvijek nije stigla, a na sastanku kojeg je Darko Turopoljac održao s igračima i trenerom u petak navečer navodno je kazao kako bi novac mogao biti u ponedjeljak.

U čemu je ipak problem, upitali smo izravno Turopoljca, pošto ostatak Hrvatske živi u uvjerenju da u "maloj Švicarskoj" teče med i mlijeko. K tome, Zagrepčani su predstavljeni kao donosioci živog kapitala, pa kašnjenje plaća uistinu začuđuje: "Istina je da financijskih problema ima. Kao prvo, u klub smo ušli u posljednjem kvartalu godine, kad u tvrtkama nema više novca za donacije. Kao drugo, nisu se svi članovi Izvršnog odbora angažirali kako je bilo dogovoreno, i eto problema", rekao nam je Turopoljac.

Igračima je, kako kaže, objasnio situaciju te kazao da će se morati strpjeti, ali da je on uglavnom još uvijek optimističan. S intenzivnim poslom počinje Tropoljac u ponedjeljak: "Idući tjedan krećemo u intenzivni posao. Kanimo proširiti Izvršni odbor i pokušat ćemo glave staviti skupa kako bismo organizacijski i marketinški unaprijedili Klub. Istina je da smo do sad imali opstrukcije od nekih međimurskih članova IO, smatraju nas dotepencima, ali smatram da za to nema apsolutno nikakve potrebe."

Što ako se u tome ne uspije? "Ja ću zajedno s kolegama dati sve od sebe tijekom zimskog razdoblja da popravimo situaciju i konsolidiramo redove. Iskreno ću kazati da sam već mislio otići iz Kluba, ali bi to ispalo kao da nisam dao sve od sebe i da sam neozbiljan. Međutim, spremni smo na odlazak ako se stvari ne poprave."

Kako predsjednik ocjenjuje sezonu? "Pa tako-tako. Nije loše, ali je svakako moglo biti bolje, pratila nas je sportske nesreća. Treba nam pobjednički mentalitet u gostima, pa ako uspijemo prijeći preko tih problema, u proljeće bi moglo biti super. Mislim da je važno i da igrači imaju sigurne plaće, da mogu živjeti od toga što rade, pa mi je zato važno da se složi stabilna financijska konstrukcija. Želim da imamo novca kojeg možemo uložiti u to da se u drugom dijelu sezone borimo za gornji dio ljestvice, a ne za ostanak u ligi."

Mnoge je komentare nogometne javnosti izazvalo i još jedno mijenjanje trenera, kad je otkaz dobio Mario Ćutuk, a stigao je Srećko Bogdan: "Mislim da je taj potez bio dobar, jer je situacija s bivšim trenerom bila neugodna prije no što smo mi preuzeli klub i nije bilo načina da se poboljša. Vjerujem u novog trenera i njegovu viziju."

Znači, za sad su iskustva u nogometnom Međimurju dvojaka za Zagrepčane, ili ipak vide nadu za bolje proljeće? "Ja sam došao zbog izazova, a Dragutin Katalenić, koji me nekoliko puta posjetio u mojoj firmi, pričao mi je o ideji osnivanja škole koja će proizvoditi igrače. To je bilo presudno, a upravo je osnivanje Škole nogometa Međimurje-Čakovec meni pokazatelj da možemo ostvariti ideju da kroz pet godina imamo ekipu sastavljenu od hrvatskih igrača. Tu ja vidim nadu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!