Nogomet

Dunga odlazi nakon Svjetskog prvenstva

Antonija Pavlić • subota, 05.12.2009.
Dunga odlazi nakon Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Brazila Carlos Dunga najavio je odlazak s klupe Selecaa nakon Svjetskog prvenstva, a odluku neće promijeniti čak niti da pokori natjecanje u Južnoj Africi sljedeće godine...

Carlos Dunga uživo je u Cape Townu promatrao izvlačenje skupina Svjetskog prvenstva koje će se u Južnoj Africi održati sljedeće godine. Njegovoj momčadi pripala je najkonkurentnija skupina, takozvana "skupina smrti", u kojoj će snage odmjeriti s Portugalom, Obalom Bjelokosti i Sjevernom Korejom.

"Skupina G dosta je izbalansirana, što je zapravo prilično dobro i odgovara nam. Činjenica da smo u teškoj grupi anulirat će euforiju i natjerati apsolutno sve da budu na oprezu jer nam zasigurno neće biti lako", prokomentirao je.

Na pitanje kojeg protivnika smatra najtežim odgovorio je: "Najteža utakmica bit će nam prva protiv Sjeverne Koreje, pa druga protiv Obale Bjelokosti, pa treća protiv Portugala, to je način na koji razmišljamo. Svjesni smo velike snage Portugalaca, a bit će i zanimljivo vidjeti rivalitet između Kake i Ronalda, koji igraju u istome klubu i stalno se međusobno natječu za individualne nagrade."

Ono što je nedavno najavljivao, u Cape Townu je pred silom novinara konačno i potvrdio: "Angažman s Brazilskim nogometnim savezom prekinut ću nakon Svjetskog prvenstva 2010. i ništa neće promijeniti moje mišljenje, čak niti osvajanje trofeja. Znam da će Brazil organizirati sljedeću svjetsku smotru, no već sam rekao kako me ništa neće pokolebati u odluci, tako neće ni ta činjenica. Biti na čelu reprezentacije Brazila velika je privilegija, ali odluku sam donio i neću je mijenjati."

"Biti šefom jedne takve reprezentacije ima puno prednosti, ali je i vrlo zahtjevno. Pritisak je ogroman, a uz vas sve to moraju izdržavati i vaša obitelj i voljene osobe. Četiri godine izborničkog posla bile su mi sasvim dovoljne. Puno sam naučio, i još učim, ali vrijeme je da nastavim sa životom i preuzmem momčad na klupskoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!