Zimski sportovi

Cammalleri začinio feštu u Montrealu

Ante Jukić • subota, 05.12.2009.
Cammalleri začinio feštu u Montrealu
Foto: EPA

Najveći dio pažnje ljubitelja NHL-a noćas je privukao dvoboj Montreal Canadiensa i Boston Bruinsa, odigran u sklopu proslave 100. godišnjice osnutka trofejne momčadi iz Quebeca. Da zadovoljstvo domaćina bude potpuno, pobrinuo se Mike Cammalleri, koji je s tri pogotka predvodio Canadiense do uvjerljive 5:1 pobjede nad velikim rivalom...

Mike Cammalleri je definitivno čovjek kojeg bi svatko volio imati na svom rođendanu. U noći prepunoj emocija, u noći u kojoj su Montreal Canadiensi slavili točno 100 godina od svog osnutka, napadač Habsa izvukao je poklon kakav se samo poželjeti može. Ubojiti napadač koji je ljetos stigao iz Calgaryja postigao je tri pogotka i predvodio svoju momčad do uvjerljive pobjede, koja je posebno slatka bila zbog činjenice da su se s druge strane leda nalazili Boston Bruinsi, jedni od najvećih rivala momčadi iz Quebeca.

Prepuni Bell Centar, u kojem su svoje mjesto zauzele sve najveće živuće legende najtrofejnije NHL momčadi (osvojio je Montreal čak 24 Stanley Cupa), prvi je razgalio Jaroslav Spacek, pogotkom za 1:0 u devetoj minuti utakmice, prije nego je svjetla reflektora u potpunosti preuzeo Cammalleri. Kanadski napadač četvrti NHL hat-trick postigao je u razmaku od samo devet minuta, a mrežu Bruinsa u toj ludoj drugoj trećini pogodio je i Glen Metropolit, tako da je nakon 40 minuta igre na semaforu sjajilo ogromnih 5:0 za domaćine.

Katastrofu Bostona u posljednjoj je trećini tek malo ublažio Sobotka, no ukupan dojam o ovoj utakmici nije se zbog toga ni malo promijenio. "Igrali smo kao u transu. Svi ti veliki igrači na tribinama, cijela ova atmosfera, sve nas je to inspiriralo i vodilo do pobjede. Prekrasno je večeras biti igrač Montreala", ushićen je nakon utakmice bio vratar Canadiensa Carey Price, koji se s 37 obrana savršeno uklopio u predstavu cijele momčadi. Tko zna, možda upravo jedna ovakva večer okrene dosad ne baš uvjerljivu sezonu ponosa frankofonskog dijela Kanade.

Smjena na klupi Flyersa

Ceh loših rezultata Philadelphia Flyersa u posljednje vrijeme platio je, tko drugi nego trener John Stevens. Njegovo mjesto na klupi zauzet će Peter Laviolette, koji je 2006. godine vodio Carolina Hurricanese do Stanley Cupa.

U sjeni velike rođendanske fešte u Montrealu, petak je ponudio još tri zanimljiva dvoboja. Najdramatičniji među njima bio je onaj u St. Paulu, gdje su domaći Minnesota Wildsi furioznom završnicom najprije izborili prvi , a onda u raspucavanju i drugi bod protiv Anaheim Ducksa. Inače, ova utakmica bila je zanimljiva i po činjenici da su čak četiri igrača postigla po dva pogotka. U redovima gostiju iz Kalifornije to su bili Lupul i Ryan, dok su dvostruki strijelci za Wildse bili Koivu i Miettinen. Odlučujući kazneni udarac, za konačnih 5:4 domaćina, realizirao je Latendresse

Neizvjesnu završnicu vidjeli su noćas i gledatelji u Newarku, ali i ovdje je lutrija na kraju presudila u korist domaće momčad. Za 3:2 Devilsa protiv Tampe, 38 sekundi prije kraja pogodio je Jamie Langenbrunner.

Jedinu gostujuću pobjedu večeri, i to podosta neočekivanu, "ugrabili" su Nashville Predatorsi, koji su s čistih 4:1 arhivirali Chicago Blackhawkse.

NHL, rezultati, 04.12.2009: New Jersey - Tampa Bay 3:2, Montreal - Boston 5:1, Minnesota - Anaheim 5:4 (SO), Chicago - Nashville 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!