Ostali sportovi

Schilt novi prvak

Ratko Martinović • subota, 05.12.2009.
Schilt novi prvak

Semmy Schilt je u subotu po četvrti puta osvojio najprestižnije svjetsko natjecanje u kickboxingu, K1 Grand Prix, čime je po broju naslova dostigao najveću legendu ovog sporta, Ernesta Hoosta.

Danas u jutarnjim satima po hrvatskom vremenu Semmy Schilt je vratio naslov K1 prvaka u svoje ruke nakon jednogodišnjeg posta. To je učinio na vrlo atraktivan način, pobijedivši sva tri oponenta nokautom u prvoj rundi.

U četvrtfinalnim dvobojima samo je jedan završio sudačkom odlukom, i to onaj između Remyja Bonjaskog i poraženog Errola Zimmermana, dok su nokautima prošli dalje Badr Hari, Alaistar Overeem i Semmy Schilt. U polufinalu je Hari u potpunosti porazio sve većeg i većeg Overeema, dok se Schilt nakon početnih poteškoća poigrao sa Bonjaskim. U finalu smo svjedočili odličnoj borbi između vrlo agilnog Marokanca Harija i gorostasnog Nizozemca Schilta koji je pobjedom svoje ime zlatnim slovima upisao u povijest svjetskog kickboxinga.

Rezime ovog događaja je takav da smo vidjeli vrlo atraktivne borbe i ovo je možda pravi put ka ponovnoj ekspanziji ovog sporta. Također, Schilt je zatvorio usta svim kritičarima i potvrdio da je trenutno sam na vrhu i da će trebati puno vremena da ga se skine. Jedini trenutni izbor za takav podvig bi bio Marokanac Badr Hari koji iz godine u godinu stalno napreduje, dva puta je bio u finalu a ima tek 24 godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!