Zimski sportovi

Vonn: "Imam brz materijal"

Antonija Pavlić • nedjelja, 06.12.2009.
Vonn: "Imam brz materijal"
Foto: EPA

Lindsey Vonn upisala je još jednu spustašku pobjedu drugoga dana natjecanja u Lake Louiseu, a nakon utrke otkrila kako se uspjela tako brzo prilagoditi na nove skije i nov materijal...

Lindsey Vonn dominirala je i drugim danom natjecanja Svjetskog kupa u Lake Louiseu, upisavši 24. pobjedu u karijeri, te sedmu na stazi Olympic Men's Downhill Run. Američki novinari stoga su već započeli akciju da se čitavo skijalište "preimenuje" u Lake Lindsey. Najbolja svjetska skijašica ovdje je, naime, u šest godina slavila čak sedam puta!

"Osjećam se predobro. Vikend za sada prolazi fenomenalno, lijepo je na ovakav način startati u sezonu, posebno kada se u obzir uzme da sam na novom materijalu. Moram priznati da su Head skije iznimno brze", rekla je svjetska spustaška prvakinja.

"Na gornjem dijelu staze bila sam opreznija poslije onoga što mi se dogodilo jučer, kada sam ostala na rubovima i zamalo odustala. Ključ pobjede bio je zavoj Fallaway, koji se trebalo dobro odraditi kako bi se u donji dio staze prenijelo puno brzine."

Postolje su ponovno upotpunile iste skijašice, no redoslijed je bio nešto drugačiji - Maria Riesch drugim mjestom potvrdila je kako će ove godine biti tvrd orah i u brzim disciplinama; u petak je, naime, bila treća i trenutačno vodi u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.

"Još uvijek imam problema kada vidljivost na stazi nije dobra, no danas mogu reći da sam stvarno napadala svaka vrata. Na donjem dijelu staze malo me izbacilo iz ritma, i tu sam dosta izgubila budući da se dogodilo na ravnom dijelu staze. No, svojim sam rezultatom jako zadovoljna."

Emily Brydon obranila je čast domaćina plasiravši se na posljednju stepenicu podija, te pokazavši kako će definitivno biti jedna od glavnih favoritkinja za medalju na Olimpijskim igrama u Vancouveru.

"Uistinu sam vjerovala u ono što sam ostvarila u prvome spustu i htjela sam slijediti to s nečim dobrim. Nisam ciljala na podij, no nastavila sam sa svojim planom. Zadovoljna sam trećom pozicijom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!