Rukomet

Drugi dan bez iznenađenja

Željko Kubatka • nedjelja, 06.12.2009.
Drugi dan bez iznenađenja
Foto: Axel Heimken

Reprezentacija Danske je još jednom pobjedom u najtežoj skupini otvorila vrata za drugi krug, Brazilke nisu uspjele napraviti još jedno iznenađenje izgubivši od Švedske, dok su u ostalim utakmicama favoriti visoko porazili svoje suparnike u drugom danu Svjetskog prvenstva za rukometašice...

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, 2.dan, Skupina A:
Kongo – Njemačka 23:36
Brazil – Švedska 23:26
Danska – Francuska 24:16

I u najtežoj skupini Svjetskog prvenstva s četiri europske reprezentacije naziru se putnici u drugi krug. Danska je pobijedila Francusku i ne bude li nekog senzacionalnog rezultata sigurno će do jednog od tri mjesta koja vode u drugi krug i borbu za medalje. Desni bek Camille Dalby je postigla osam golova u danskoj pobjedi koja nije dolazila u pitanje niti u jednom trenutku utakmice nakon početnog vodstva Francuske. I druga skandinavska reprezentacija u skupini A je pobijedila iako su Brazilke bile nadomak još jednog iznenađenja dostigavši prednost Švedske u 57. minuti. Iskusnije Šveđanke su boljom realizacijom osigurale i drugu pobjedu te čelnu poziciju najteže skupine. Njemačka je očekivano pobijedila Kongo a pravi ispit im dolazi u slijedećoj utakmici s Brazilom.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, 2.dan, Skupina B:
Australija – Austrija 10:45
Ukrajina – Angola 20:28
Tajland – Rusija 8:45

Austrija i Rusija su postigle po 45 golova svojim nejakim protivnicama iz Australije i s Tajlanda. Simona Spiridon je sa sto posto efikasnim šutom postigla osam golova, a austrijske vratarke Blažek i Schilk su imale čak 71 posto obranjenih udaraca australskih rukometašica. Tajlanđanke su u drugom dijelu utakmice sa svjetskim prvakinjama postigle ni manje ni više nego dva gola. Dogodilo se to poslije 19 uzastopnih golova Ruskinja u 51. minuti utakmice. I reprezentacija Angole je osvojila drugu pobjedu. Elzira Tavres je bila najuspješnija Angolka s devet golova u susretu sa slabim Ukrajinkama. Rusija, Austrija i Angola imaju po četiri boda i to su reprezentacije koje će u drugi krug iz skupine B.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, 2.dan, Skupina C:
Čile – Mađarska 14:48
Tunis – Norveška 25:36
Japan – Rumunjska 28:37

U skupini C izdvojile su se tri europske ekipe s četiri osvojena boda poslije drugog dana Svjetskog prvenstva u Kini. Glatke pobjede Mađarske, Norveške i Rumunjske u srazu s reprezentacijama zemalja u kojima rukomet nije dovoljno popularan i razvijen nisu nikog iznenadile. U naredna tri kola europske ekipe će razriješiti tko će prenijeti bodove u glavni dio natjecanja.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene, 2.dan, Skupina D:
Obala Bjelokosti – Južna Koreja 26:35
Kazahstan – Kina 13:25
Argentina – Španjolska 15:33

Španjolska vodi u skupini zajedno sa još dvije azijske ekipe, Korejom i Kinom. Domaće rukometašice Kine su pobijedile Kazahstan, a Južna Koreja reprezentaciju Obale Bjelokosti. Diaz Aguilar je bila najuspješnija Španjolka s devet golova. Treće kolo u skupini D donosi nam azijski susret Kine i Koreje te borbu za drugu poziciju ispod vjerojatno prve Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!