Košarka

Cedevitin trener želi izborničku klupu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 07.12.2009.
Cedevitin trener želi izborničku klupu
Foto: Kristijan Komarica

Trener košarkaša Cedevite, Slobodan Subotić, prijavio se na natječaj Poljskog košarkaškog saveza i tako istaknuo svoju kandidaturu za mjesto izbornika tamošnje nacionalne selekcije...

Poljska košarkaška reprezentacija ostala je poslije europske smotre na svom tlu bez izbornika. Muli Katzurin napustio je svoju dužnost, a nadležni je savez raspisao natječaj za novog čovjeka na klupi te potom objavio popis devetorice o kojima ozbiljno razmišlja.

Među njima našlo se i ime Slobodana Subotića, trenera podsusedske Cedevite, koji je ovoga ljeta stigao u Zagreb uigravati novoposloženu i ambicioznu momčad koja solidno gura u regionalnoj NLB ligi.

Poljsku izabranu vrstu predvode Amerikanac David Logan te centri Marcin Gortat i Maciej Lampe. Na Europskom prvenstvu plasirali su se u drugi krug, ali više od toga nisu mogli.

Subotićevu konkurenciju čine Katzurinov pomoćnik Czerniak, zatim Španjolac Cornejo, domaći čovjek Služalek, Bugarin Mollow, Amerikanac Layton, Kanađanin Herbert te Srbi Mijatović i Kesar.

Strateg Cedevite već se bio okušao u izborničkom poslu, nekadašnji trener Slovenije. Konačna se odluka očekuje do početka iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2009. u 23:10
    Ma subotis je legenda..meni osobno jedan od boljih na ovim prostorima
    Obrisan korisnik