Zimski sportovi

Večer vratara u NHL-u

Krešimir Ferlak • četvrtak, 10.12.2009.
Večer vratara u NHL-u
Foto: EPA

Deset utakmica odigrano je noćas u NHL-u, a svakako treba izdvojiti pobjedu Los Angelesa kod vodeće momčadi lige. Inače, bila je ovo večer vratara, jer su čak četvorica održala svoje mreže netaknutima.

Derbi divizije Pacific odigran je u popularnom Shark Tanku u San Joseu. Bila je to odlična utakmica, puna preokreta, a na kraju su u produžetku pobjedu odnijeli gosti. Kingsi su poveli u sedmoj minuti pogotkom Teddya Purcella, ali Sharksi su okrenuli do kraja prve trećine golovima Joea Pavelskog i Patricka Marleaua.

Drugi period bio je u znaku gostiju. Jared Stoll, Anže Kopitar i Drew Doughty bili su strijelci za Kingse koji su odjednom imali dva razlike. Prije kraja perioda smanjio je Dan Boyle, a izjednačio je sredinom treće Manny Malhotra. Otišlo se u produžetak, a veliku pobjedu za samopouzdanje Los Angelesu donio je kapetan Dustin Brown, i tako su Kingsi još jednom pokazali da se na njih treba ozbiljno računati.

Prošle godine je Ty Conklin bio pričuvni vratar Detroita, a jučer je pokazao da bi mogao postati prvi vratar St.Louisa. Conklin je u Detroitu obranio 42 pokušaja Red Wingsa i bio zvijezda večeri. Brad Boyes je zabio za Blues već u drugoj minuti i to je, na kraju, bilo dovoljno. Detroit je imao inicijativu kroz cijeli susret, ali njihov bivši suigrač je pronašao odgovor za sve pokušaje domaćih i bodovi su otputovali u St.Louis.

Deset obrana manje od Conklina sakupio je prošlosezonski novak godine, Steve Mason, ali i on ja zaustavio sve pokušaje svojih protivnika. Protivnici su bili Florida Panthersi, a Columbus je na kraju slavio sa 3:0. Jason Chimera ja zabio u prvom periodu, a u trećem su pobjedu potvrdili Derick Brassard i Samuel Pahlsson. Važna pobjeda za Blue Jacketse i za Masona, koji ove sezone, do sada, nije bio na razini od prije godinu dana.

U Buffalu je Ryan Miller još jednom bio prvo ime utakmice. Washington je imao inicijativu, ali Miller je imao potez više. Sakupio je 35 obrana i omogućio svojim Sabresima mirnih 3:0. Steve Montador je zabio u prvom periodu, a u drugom su pogotke dodali Nathan Gerbe i Henrik Tallinder. Treba svakako napomenuti da je mladom Gerbeu ovo bio prvi NHL pogodak u karijeri.

Uz trojicu već spomenutih, shutout je upisao i Niklas Backstrom. Njegova Minnesota je pobijedila Colorado sa 1:0, a Backstrom je sakupio 22 obrane. Nešto manje od gore opisanih kolega, ali dovoljno da njegova mreža ostane nedirnuta. Jedini pogodak na susretu postigao je još jedan Finac, Antti Miettinen u šestoj minuti utakmice, a zahvaljujući odličnom Backstromu to je bilo dovoljno za pobjedu.

Unatoč dva pogotka Johna Tavaresa, Toronto je svladao Islanderse, a pobjednički pogodak djelo je Jasona Blakea, četiri minute prije kraja. Edmonton je slavio u Tampi, dok su Devilsi i Flamesi kod kuće svladali Carolinu, odnosno Atlantu. Chicago je u produžetku svladao Rangerse, a pobjednički pogodak zabio je Dustin Byfuglien. Vratar Rangersa, Henrik Lundqvist, imao je 39 obrana, ali unatoč tome nije uspio spriječiti poraz.

NHL, rezultati, 9.12.2009: Buffalo – Washington 3:0, New Jersey – Carolina 4:2, Toronto – NY Islanders 3:2, Columbus – Florida 3:0, Tampa Bay – Edmonton 2:3, Detroit – St.Louis 0:1, Chicago – NY Rangers 2:1 (OT), Colorado – Minnesota 0:1, Calgary – Atlanta 3:1, San Jose – Los Angeles 4:5 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!