Zimski sportovi

Riesch vodi, Ana u drugoj vožnji

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.12.2009.
Riesch vodi, Ana u drugoj vožnji
Foto: Kristijan Komarica

Njemačka skijašica Maria Riesch osigurala si je najbolju poziciju u trećem slalomu sezone u švedskom Areu. Iza nje smjestila se na 60 stotinki zaostatka Sandrine Aubert, a nešto manje od sekunde zaostatka akumulirala je na trećem mjestu Kathrin Zettel...

Najbolja svjetska slalomašica Maria Riesch najbolje je odradila prvu vožnju trećeg slaloma sezonu u Areu. Njemica je na stazi Olympia bila daleko najbolja i najsigurnija, a do prvoga mjesta došla je ponajprije anuliravši greške koje su radile mnoge njezine suparnice.

Drugo mjesto sa 60 stotinki sekunde zaostatka pripalo je Francuskinji Sandrine Aubert, dok je treće mjesto okupirala iznimno konstantna Austrijanka Kathrin Zettel.

Na četvrto i peto mjesto plasirale su se Šveđanke - Maria Pietilae-Holmner i Anja Pärson, šesta je Michaela Kirchgasser, dok je sedma pozicija pripala mlađoj sestri vodeće Riesch, Susanne.

Vodeća u poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn svoju je vožnju odradila sigurno, vidljivo je bilo kako želi samo doći do cilja nakon nekoliko neugodnih nanizanih odustajanja u tehničkim disciplinama.

Ana Jelušić i Nika Fleiss, s obzirom na trenutnu situaciju i sve probleme s kojima se nose, odvozile su solidno. Ana je zauzela 20. poziciju sa zaostatkom od 3.08, dok je Nika 31., za Riesch kasni 4.12 stotinki sekunde.

Svjetski kup, Are, slalom:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 52.62
2. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +0.60
3. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.60
4. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +0.98
5. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +1.29
6. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.30
7. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.54
8. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +1.59
9. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.64
10. Anna Goodman (Kanada, HEAD) +2.16
...
20. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +3.08
...
31. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +4.12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2009. u 11:34
    Zbog čega u ženskoj reprezentaciji ne daju šansu mlađim skijašicama, npr danas je pored Ane i Nike mogla nastupiti još jedna skijašica, ali nije. U muškoj reprezentaciji koristi se svaka prilika da nastupi što više naših skijaša pa smo imali 4 predstavnika u kombinaciji čim se otvorila mogućnost za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik