Zimski sportovi

Hirscher slavi prvu pobjedu

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.12.2009.
Hirscher slavi prvu pobjedu
Foto: EPA

Marcel Hirscher upisao je u Val d'Isereu na stazi Belleverde prvu pobjedu u karijeri, ispred Talijana Massimiliana Blardonea i Benjamina Raicha. Potonji je, pak, trećim mjestom preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa budući da je Carlo Janka u sve tri utrke ovoga tjedna - odustao...

Mladi Austrijanac Marcel Hirscher donio je svojoj zemlji i treću pobjedu posljednjeg dana natjecanja Svjetskog kupa u Val d'Isereu, nakon što je u superkombinaciji slavio Benjamin Raich, a u superveleslalomu Michael Walchhofer.

Hirscher je s dvije odlične veleslalomske vožnje upisao prvu pobjedu u karijeri, nakon što je najbolji rezultat u ovoj disciplini do sada ostvario također u Val d'Isereu, osvojivši četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

Drugo mjesto pripalo je Talijanu Massimilianu Blardoneu, dok je treći završio Benny Raich. Odlično je Raich iskoristio užasan tjedan mladog Švicarca Carla Janke u Val d'Isereu i trećim mjestom konačno preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa (+26 bodova).

Janka je, naime, u sve tri utrke ovoga tjedna odustao, a danas su mu se u krugu reprezentacije priključili i Sandro Villeta i Didier Defago. Najbolji Švicarac danas tako je postao Marc Berthod na 12. mjestu, budući da Didier Cuche nije niti nastupio zbog ozljede koju je zadobio na treningu spusta ranije ovoga tjedna.

Hrvatska je posljednjeg dana natjecanja u Francuskoj imala tek jednog predstavnika - Dalibora Šamšala - no on je utrku završio padom već nakon polovice staze u prvoj vožnji. Natko Zrnčić-Dim već je otputovao u Val Gardenu gdje se sljedećeg tjedna voze spust i superG, dok je Ivica Kostelić operirao vrh meniska u klinici u Baselu i uskoro će krenuti s rehabilitacijom, najvjerojatnije u Daruvarskim toplicama.

Svjetski kup, Val d'Isere, veleslalom:
1. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) 2:16.28
2. Massimiliano Blardone (Italija, SALOMON) +0.77
3. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.32
4. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +1.40
5. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +1.53
6. Romed Baumann (Austrija, SALOMON) +1.80
7. Phillip Schoerghofer (Austrija, ATOMIC) +1.83
8. Markus Larsson (Švedska, HEAD) +1.98
9. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +2.04
10. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +2.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley13.12.2009. u 15:10
    čudan je taj janka. prošlog vikenda u beaver creeku u sve tri utrke pobijedi, a ovog vikenda u val d'isereu sve tri utrke nije završio
    Weasley