Nogomet

"Nema raspitivanja o Amsterdamu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.12.2009.
"Nema raspitivanja o Amsterdamu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odlučujuću utakmicu skupine A Europske lige koju Dinamo u Zagrebu igra protiv rumunjske Timisoare najavile su mlade snage, Ivan Tomečak i Tomislav Barbarić. U jednome su složni: igrat će na pobjedu, a rezultat iz Amsterdama ih tijekom tih 90 minuta neće zanimati...

Dinamo u četvrtak u 19 sati igra za europsko proljeće. Treba mu pobjeda protiv rumunjske Timisoare, ali i slavlje Ajaxa nad Anderlechtom. Modre mlade snage u ponedjeljak su iznijele svoja razmišljanja o susretu koji se napeto iščekuje.

Ivan Tomečak odlučan je u namjeri da usprkos problemima s trbušnim zidom pridonese što boljem rezultatu: "Još me muče ozljede, ali spreman sam. Operacije neće biti, boli me tek na mahove i sve je to pokazatelj da sam dobro i da ću opet dati sve od sebe".

"Igrat ćemo za sebe, za Dinamo i za svoje navijače. Puno nam znači da na kraju proslavimo pobjedu, koja će nam - ako ništa drugo - barem donijeti bodove za europski koeficijent", nastavio je Tomečak, a Tomislav Barbarić osvrnuo se na dvoboj u Amsterdamu.

"Trener Jurčić od nas traži da ne razmišljamo o dvoboju Ajaxa i Anderlechta jer na njega ne možemo utjecati. On neprestano ponavlja da je bitna samo naša utakmica", započeo je Barbarić.

"Najvažnije je da ozbiljno uđemo u utakmicu s Timisoarom. Moramo biti čvrsti, a poslije ćemo pogledati što se događalo u Nizozemskoj. Nismo dogovorili da nam netko javlja promjene rezultata i ne vjerujem da bi nam Jurčić dopustio da se raspitujemo o tome", kaže mladi Dinamov stoper.

Kako sada stvari stoje, utakmica bi se mogla igrati po vrlo nezgodnim vremenskim prilikama. U Zagrebu je, naime, sve hladnije, a počeo je i padati snijeg. "Teren sigurno neće biti idealan. Ali navikli smo mi na sve, kako domaći, tako i strani igrači", dodaje Barbarić.

"Brzo ćemo se prilagoditi, pripremit ćemo se kako treba i usredotočiti na svoju igru. Ne treba povlačiti paralele s utakmicom iz Rumunjske, bit će to dva različita svijeta", zaključio je.

Dinamo je u Temišvaru slavio s uvjerljivih 3:0, dok su Anderlecht i Ajax u Bruxellesu odigrali 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!