Nogomet

Hiddink odbio Sjevernu Koreju

Mihaela Bradovski • utorak, 15.12.2009.
Hiddink odbio Sjevernu Koreju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Guus Hiddink odbio je ponudu Nogometnog saveza Sjeverne Koreje za preuzimanje njihove reprezentacije i vođenje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine...

Nizozemski stručnjak Guus Hiddink neće kao izbornik sudjelovati i na četvrtom svjetskom prvenstvu u nizu. U kvalifikacijama je vodio reprezentaciju Rusije i nije uspio kroz dodatne kvalifikacije doći do Sjeverne Koreje već ih je eliminirala Slovenija. No unatoč tome, mogao je u Južnu Afriku.

Kako javljaju nizozemski mediji, ponudu Hiddinku poslala je Sjeverna Koreja koja ga je htjela na poziciji izbornika u Južnoj Africi, međutim iz respekta prema reprezentaciji Rusije s kojom nije prošao dalje, odbio je tu ponudu.

Sjevernoj Koreji bit će to prvi nastup na svjetskom prvenstvu još od davne 1966. godine i nadali su se kako s uspješnim Hiddinkom imaju veće šanse za dobar plasman u jakoj skupini s Brazilom, Obalom Bjelokosti i Portugalom.

Hiddink je 1998. godine u Francuskoj vodio Nizozemsku te zauzeo četvrto mjesto, isto je ponovio s Južnom Korejom četiri godine kasnije da bi 2006. godine s Australijom dohvatio drugi krug i ispao u kontroverznom susretu s Talijanima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!