Zimski sportovi

Poraz Los Angelesa, blamaža Islandersa

Matej Milanović • utorak, 15.12.2009.
Poraz Los Angelesa, blamaža Islandersa

U NHL utakmicama odigranim u ponedjeljak Vancouver je na svom ledu iznenadio Los Angeles, a Philadelphia je u gostima svladala Boston. U ostalim dvobojima valja istaknuti dominantnu pobjedu Floride od 7:1 na gostovanju kod New York Islandersa...

Vancouveru je bila potrebna minuta da preko Ryana Keslera povede s Los Angelesom. U 18. minuti Sami Salo zabio je u powerplayu za dvostruku prednost domaćih, a da Kraljevi ipak na prvi odmor odu s minimalnom prednošću pobrinuo se Aleksander Frolov 17 sekundi prije kraja prve trećine.

Druga dionica prošla je bez golova da bi u 55. minuti Mason Raymond postigao gol za 3:1 Vancouvera i time riješio utakmicu. Los Angeles je ovim porazom prepustio vrh Zapadne konferencije San Joseu jer imaju isti broj bodova i utakmicu više od njih.

Philadelphia je iznenadila u Bostonu. Domaći su krajem druge trećine poveli golom Vladimira Sobotke, da bi u posljednjoj dionici susreta Flyersi preokrenuli na 3:1 jednim golom Jamesa Van Riemsdyka i s dva pogotka Kimma Timonena

Toronto je u dvoboju s Ottawom dvaput dolazio u vodstvo u drugoj trećini. Senatorsi su izjednačili nakon minute treće dionice, a odlučujući gol na susretu zabio je Francois Beauchemin u 47. minuti.

Tim pobjedama su se Toronto i Philadelphia priključili Tampa Bayu i momčadima iz New Yorka na 31 bodu i dijele od desetog do 14. mjesta na Istoku. Tome je pripomogla i loša večer Rangersa i Islandersa. Rangersi su dvaput stizali protivničko vodstvo zahvaljujući powerplayu i s 2:2 se otišlo na raspucavanje koje se završilo nakon samo dvije serije. Naime domaći su prva dva pokušaja promašili, a za Atlantu su zabili Ilja Kovalčuk i Vjačeslav Kozlov za pobjedu Thrashersa.

Puno gore prošli su Islandersi koji su također igrali na svom ledu i doživjeli pravu blamažu protiv Floride. U 25. minuti su domaći smanjili na 2:1, no nakon toga su nestali s terena te je Florida došla do ogromne pobjede o 7:1. Izvrsnu večer imao je Nathan Horton sa tri gola i jednom asistencijom.

U dvoboju momčadi sa Zapada Columbus je doživio domaći poraz protiv Nashvillea. Columbus je zabio jedan gol po trećini, no Nashville, koji je također zabio u svakoj trećini, u drugoj je mrežu domaćih tresao čak triput. U konačnici je susret završio 5:3 za goste, a Steve Sullivan je kod njih upisao tri pogotka.

Dobar susret odigran je u Montrealu gdje su Canadiensi poveli u prvoj trećini, da bi ih u tijeku druge s dva pogotka prešao Buffalo. U posljednjih 20 minuta stiglo je rano izjednačenje domaćih, već u drugoj minuti. U 53. Buffalo je ponovno poveo, no njihovo je veselje trajalo samo 18 sekundi prije novog izjednačenja. Gol koji je odlučio utakmicu realizirao je Clarke MacArthur u 55. minuti igre za 4:3 Buffala.

Detroit je doma protiv Phoenixa došao do važne pobjede koja ih barem trenutačno stavlja na osmu poziciju na Zapadu i to na bod od Phoenixa. Domaći su do 11. minute poveli 2:0, a na prvi odmor se otišlo s njihovom minimalnom prednošću nakon pogotka Coyotesa u 16. minuti. u drugoj trećini Derek Meech je nakon svega dvije minute postigao pogodak koji se na kraju pokazao odlučujućim. Naime, pred kraj dionice gosti su smanjili na 3:2, no u posljednjoj trećini nisu uspjeli izjednačiti.

NHL, Rezultati 14.12.2009.:
Boston - Philadelphia 1:3, Columbus - Nashville 3:5, Detroit - Phoenix 3:2, Montreal - Buffalo 3:4, NY Islanders - Florida 1:7, NY Rangers - Atlanta 2:3 (OT), Toronto - Ottawa 3:2, Vancouver - Los Angeles 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!