Vodeni sportovi

20,91 najboljeg sprintera današnjice

Maja Giljanović • petak, 18.12.2009.
20,91 najboljeg sprintera današnjice
Foto: Davor Sajko

Olimpijski pobjednik na 50 slobodno, svjetski prvak iz Rima na 50 i 100 slobodno i svjetski rekorder na 100 slobodno Brazilac Cesar Cielo na nacionalnom je prvenstvu srušio svjetski rekord i na 50-ici.

Teško da su i najuži članovi obitelji Cesara Ciela i sam Brazilac očekivali godinu kakvu živi olimpijski pobjednik na 50 slobodno i brončani na 100 slobodno iz Pekinga.

Nakon Olimpijskih igara na kojima je postao prvi brazilski plivač u povijesti vlasnik zlatne olimpijske medalje, Cesar Cielo je godinu poslije zaslužio epitet najvećeg brazilskog plivača svih vremena.

22-godišnjak je na Svjetskom prvenstvu u Rimu postao tek treći plivač u povijesti iza Anthonyja Ervina i Aleksandra Popova koji je na jednom SP-u osvojio i 50 i 100 slobodno te tek drugi u povijesti iza Popova koji je u manje od godinu dana osvojio 50-icu i na Olimpijskim igrama i na Svjetskom prvenstvu.

Cielo je od Rima vlasnik i svjetskog rekorda na 100 metara (46,91), a od finala Brazilskog prvenstva u Sao Paulu i svjetskog rekorda na 50-ici. Brazilac je 50 metara slobodno isplivao tri stotinke bolje od svjetskog rekorda Francuza Fredericka Bousqueta (20,94 u travnju u Montpellieru) i najbolje vrijeme u povijesti spustio na 20,91.

"Toliko sam želio završiti godinu kao vlasnik oba svjetska rekorda da sam se jutros od uzbuđenja i nervoze probudio u tri sata i više nisam ni oka sklopio. Jedva sam se suzdržavao i hvala nebesima da je sve dobro završilo", zaključio je Cielo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!