Zimski sportovi

Blardone nadmoćno do petog slavlja

Antonija Pavlić • nedjelja, 20.12.2009.
Blardone nadmoćno do petog slavlja
Foto: EPA

Massimilliano Blardone obranio je prednost iz prve vožnje četvrtog veleslaloma sezone u Alta Badiji i slavio pred sunarodnjakom Davidom Simoncellijem i Francuzom Cyprienom Richardom...

Talijanski skijaš Massimilliano Blardone upisao je u Alta Badiji petu veleslalomsku pobjedu u karijeri povezavši dvije najbolje vožnje na stazi Gran Risa u mondenom talijanskom skijalištu. Slavlje Azzurra na domaćem terenu upotpunio je i na drugoj poziciji Davide Simoncelli, a na trećem mjestu rezultat karijere izjednačio je Cyprien Richard.

Odličnom drugom vožnjom s 13. pozicije na korak do postolja stigao je Benjamin Raich, a usput iskoristio i slab nastup mladog Švicarca Carla Janke, te ga prestigao u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Razlika između ova dva skijaša prije sutrašnjeg slaloma sada iznosi 13 bodova.

Manuel Moelgg nije uspio zadržati treće mjesto iz prve vožnje i u konačnici je završio peti, ispred još jednog talijanskog predstavnika Alexandera Plonera. Američka uzdanica Ted Ligety šestim mjestom nastavio je seriju izvrsnih rezultata u posljednje vrijeme i zadržao istovjetnu poziciju u ukupnom redoslijedu najboljih skijaša svijeta.

Norvežani u prvih deset imaju dva predstavnika - Aksel Lund Svindal zauzima osmo mjesto, a odmah iza njega je Kjetil Jansrud. Krug prvih deset zatvorio je Didier Cuche, koji je poziciju iz prve vožnje popravio za osam mjesta.

Hrvatska je u Alta Badiji imala tek jednog predstavnika - u prvoj vožnji sa startnim brojem 62 nastupio je Dalibor Šamšal, no po 24. put u karijeri u Svjetskom kupu nije uspio završiti utrku.

Svjetski kup, Alta Badia, veleslalom:
1. Massimilliano Blardone (Italija, SALOMON) 2:35.76
2. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +0.43
3. Cyprien Richard (Francuska, FISCHER) +1.63
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.70
5. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +1.96
6. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +1.97
7. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +2.01
8. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +2.65
9. Kjetil Jansrud (Norveška, ATOMIC) +2.67
10. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +2.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!