Zimski sportovi

Vragovi kolo vode

Krešimir Ferlak • utorak, 22.12.2009.
Vragovi kolo vode

Nije ovo baš prikladan naslov za blagdanske dane, ali u NHL-u imamo novu vodeću momčad lige. New Jersey Devilsi su u derbiju lige suvereno slavili u Pittsburghu, a pritom je novu stranicu povijesti napisao Martin Brodeur. Treba izdvojiti i novi posrtaj Flyersa, te dizanje forme Rangersa.

Pittsburgh i New Jersey igrali su pravi derbi. Naime, do jučer su dijelili prvo mjesto u diviziji, konferenciji i cijeloj ligi, a danas su na vrhu samo jedni. Vragovi iz New Jerseya predvođeni nevjerojatnim Martinom Brodeurom zasjeli su na čelo kolone. Napad je bio ubojit, a Brodeur je upisao čak 35 obrana i došao do 105 shutouta u karijeri, čime je prestigao Terrya Sawchuka i sada sam drži još jedan veliki NHL rekord.

Utakmica je, inače, bila riješena u drugom periodu. Prva trećina je bila prilično izjednačena, ali Devilsi su poveli pogotkom Brycea Salvadora. U nastavku su se stvari počele rješavati već nakon dvadesetak sekundi kada je zabio Nicklas Bergfors. Konačan udarac gosti iz Newarka su zadali sredinom perioda kada u kratkom razmaku pogotke postižu Patrik Elias i Mark Fraser. Penguinsi nisu imali pravi odgovor, a svi pokušaji završavali su u rukavicama čudesnog Brodeura.

˝Izgledalo je kao da igramo za Stanley Cup. Stvarno smo željeli to učiniti za njega. On nas je podigao na višu razinu˝, biranim riječima je o Brodeuru nakon susreta pričao suigrač Patrik Elias. Priznanje mu je odao i kapetan Pittsburgha Sidney Crosby:˝To je nevjerojatno. Rekordi samo stižu. On je legendarni vratar i to svake godine dokazuje˝. I dovoljno je rekao, jer Brodeur je možda i najbolji vratar koji je ikad stao na led, iako je to tema i rasprava za neku drugu priliku.

Philadelphia i Florida odigrali su susret u kojem smo vidjeli gotovo 100 minuta isključenja, ali ništa nije pomoglo Flyersima da izbjegnu novi poraz. Nathan Horton, Stephen Weiss i Michael Frolik je trojka Panthersa za koju domaćini nisu imali odgovor. Horton je zabio dvaput, a ostala dvojica po jednom i vodili su Floridu do pobjede. Braydon Coburn je samo smanjio pred kraj, ali nije mogao umanjiti novo razočaranje za Flyerse. U Philadelphiji trenutno, definitivno nije sunčano.

Odličnu utakmicu odigrali su Carolina i New York Rangersi, a bodovi su na kraju otišli na Manhattan. Nakon prvog perioda bez golova, Hurricanesi su poveli na samom otvaranju drugog pogotkom Sergeja Samsonova. Minutu kasnije je izjednačio Marian Gaborik, a susret je prelomio Brandon Dubinsky, na samom otvaranju posljednje trećine. Konačnih 3:1 za Rangerse postavio je Marc Staal na samom kraju susreta, kada su domaćini povukli vratara.

Montreal je pogotkom Marc-Andre Bergerona u produžetku, slavio u Atlanti sa 4:3. Bio je to njegov drugi pogodak na susretu, a dva je za Thrasherse zabio Nik Antropov. St.Louis je sa 7:2 protutnjao kroz Edmonton, a dva pogotka Bluzera, djelo su Andya McDonalda. San Jose je slavio u Dallasu, a tu je dvostruki strijelac bio napadač Sharksa, Patrick Marleau. Dvostrukog strijelaca imala je i Tampa na gostovanju kod Islandersa, isto kao i Phoenix u domaćem slavlju nad Columbusom. U pobjedi Tampe od 4:2, dva puta je zabio Ryan Malone, dok je za Coyotese, koji su slavili 5:2, dvostruki strijelac bio Scottie Upshall.

NHL, rezultati, 21.12.2009: Toronto – Buffalo 2:3 (OT), NY Islanders – Tampa Bay 2:4, Philadelphia – Florida 1:4, Carolina – NY Rangers 1:3, Atlanta – Montreal 3:4 (OT), Ottawa – Boston 0:2, Pittsburgh – New Jersey 0:4, Minnesota – Colorado 3:4, Dallas – San Jose 2:4, Edmonton – St.Louis 2:7, Phoenix – Columbus 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!